Skip to main content

DO IT YOURSELF

O diy τρόπος για να ισιώσεις τα μαλλιά σου

Απόκτησε εντυπωσιακά ίσια μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις.


Κέλλυ Νόβακ

Είναι πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως να ισιώσεις τις άψογες μπούκλες ή τα wavy μαλλιά σου, όμως υπάρχει τρόπος να το κάνεις ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών προϊόντων ή μηχανημάτων. Και αν το καλοσκεφτείς, οι γυναίκες ανά τα χρόνια πριν καν εφευρεθεί το σίδερο ισιώματος ή οι βοηθητικές ισιωτικές κρέμες, είχαν τρόπους να ισιώνουν μαλλιά τους τέλεια. Γι’ αυτό λοιπόν και εγώ έψαξα και ανακάλυψα μερικές diy μεθόδους για να το πετύχεις και εσύ, γλιτώνοντας τα μαλλιά σου από τουλάχιστον μια ημέρα ταλαιπωρίας!

Pixel

1. Χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν και conditioner. Διάλεξε ένα που να είναι ειδικά για ίσια μαλλιά. Έτσι, τα μαλλιά σου θα έχουν έξτρα ενυδάτωση όταν στεγνώσουν. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα χρησιμοποίησε και ένα conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν φριζάρισμα.

2. Στέγνωσε καλά τα μαλλιά σου με μια απορροφητική πετσέτα. Μπορεί να έχεις πολλά μαλλιά κάτι που σημαίνει ότι αν τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά, μπορεί να πάρει και ώρες. 

Pixel

3. Πιάσε την βούρτσα. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να χτενίζεις τα μαλλιά σου. Έτσι, θα διατηρήσεις την τρίχα ίσια και αν έχεις χρησιμοποιήσει τα προϊόντα που σου ανέφερα πριν, δεν θα έχεις φριζάρισμα. Φρόντισε να χτενίσεις τα μαλλιά σου μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

4. Χρησιμοποίησε ρόλει: Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά ή αν ο προηγούμενος τρόπος σου φαίνεται χρονοβόρος, τότε χρησιμοποίησε ρόλει. Όσο είναι ακόμα νωπά, τύλιξέ τα σε πολύ μεγάλα ρόλει (έτσι ώστε να μην γίνουν μπούκλες) από πλαστικό για ένα μεταξένιο αποτέλεσμα. Αν χρησιμοποιήσεις ρόλει από Velcro ή από αφρολέξ, τα μαλλιά σου θα φριζάρουν.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Ποιο χορταρικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει καλό στο δέρμα σου

Extra bonus: Μια γρήγορη συνταγή για Smoothie σύσφιξης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν