Skip to main content

DO IT YOURSELF

DIY μάσκα από μηλόξυδο για λιπαρά μαλλιά

Oily hair, we care!


Κέλλυ Νόβακ

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει φυσικά έλαια τα οποία διατηρούν τα μαλλιά αλλά και το κρανίο μας υγιές και ενυδατωμένο! Πολλές γυναίκες όμως, υπερ-παράγουν αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα τα μαλλιά τους να γίνονται πιο λιπαρά.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: λόγω του στρες, της περιόδου, αν είναι έγκυες και από τις ορμόνες γενικότερα. Όποιος και ο λόγος, η υπερπαραγωγή των φυσικών ελαίων βουλώνουν τους πόρους της ρίζας με αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά ή και να εμφανίζεις πιτυρίδα.  

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είναι καλό να κάνεις συχνά μάσκες που ελέγχουν την παραγωγή των ελαίων, αφήνοντας τα μαλλιά υγιή, λαμπερά και απαλά!

Μια εύκολη και οικονομική μάσκα που μπορείς να κάνεις είναι η παρακάτω. Περιλαμβάνει μηλόξυδο το οποίο ελέγχει το pH και κοντρολάρει την παραγωγή των ελαίων. Διαθέτει επίσης, αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο προμοτάρει την αναπαραγωγή νέας τρίχας και βοηθάει στην τριχόπτωση, την πιτυρίδα, ενώ ενυδατώνει την τρίχα.

Υλικά

1 μέρος μηλόξυδο

1 μέρος νερό

10 σταγόνες έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Ξέπλυνε κρανίο και τα μαλλιά καλά με το μείγμα, αφού τα έχεις λούσει πρώτα. Άφησε την μάσκα για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε την διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα.

Φωτό: Chris Slupski / Unsplash

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;