Skip to main content

DO IT YOURSELF

Γραμμές έκφρασης, τι ενοχλητικές!

DIY μάσκα προσώπου για την αντιμετώπιση τους

 



Οι γραμμές «γέλιου», δεν είναι καθόλου για γέλια τις περισσότερες φορές, όταν επιθυμείς να έχεις λεία και απαλή επιδερμίδα. Οι γραμμές έκφρασης είναι λεπτές ρυτίδες που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του προσώπου μας, όπως γύρω από το στόμα, το μέτωπο, στην περιοχή των ματιών, από την επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών του προσώπου. Κάποιες είναι γοητευτικές λένε, κάποιες όμως είναι σίγουρα ενοχλητικές, ιδιαίτερα όταν αρχίζουν να διαγράφονται αρκετά σε ένα σημείο.

 

 

Οι ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται όταν το κολλαγόνο της επιδερμίδας έχει μειωθεί σημαντικά και η ελαστικότητα του προσώπου αρχίζει να εξαφανίζεται. Σίγουρα αποτελούν σημάδια της πρόωρης γήρανσης, όμως η εμφάνιση τους σε νεαρές ηλικίες προμηνύουν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά και την κακή συμπεριφορά μας απέναντι στο δέρμα. Επίσης, οι υπερβολικές εκφράσεις με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα συνοφρυωμένα φρύδια για παράδειγμα, είναι κακοί σύμβουλοι για την όμορφη και νεανική επιδερμίδα. Αν θέλεις να χαμογελάς χωρίς ο φόβος των ρυτίδων να χαραχτεί στο πρόσωπο σου, φρόντισε να τις αντιμετωπίσεις από τώρα με αυτή την σπιτική μάσκα προσώπου, την οποία πρέπει να προσθέσεις οπωσδήποτε στην ρουτίνα ομορφιάς σου.  

 

 

DIY μάσκα με αλόη βέρα, αγγούρι και έλαιο καρύδας

Υλικά: 5 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα, ½ αγγούρι, 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας

Ξεφλούδισε μισό αγγούρι και πολτοποίησέ το στο μπλέντερ. Σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εφάρμοσε την στο πρόσωπο σου για 40 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Η δροσερή υφή της μάσκας, αναζωογονεί της επιδερμίδα λόγω του αγγουριού και σε συνδυασμό με την αλόη βέρα συσφίγγει και επανορθώνει το δέρμα.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ