Skip to main content

DO IT YOURSELF

Η απόλυτη φθινοπωρινή μάσκα προσώπου έχει άρωμα Halloween

... και είναι homemade 



 Ο Οκτώβριος εκτός από μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, είναι και ο μήνας της κολοκύθας. Για την ακρίβεια του Halloween, όμως ως γνωστόν, δεν υπάρχει «trick or treat» χωρίς τις κατακίτρινες μεγάλες κολοκύθες. Οι τελευταίες είναι εξαιρετικά θρεπτικές, νοστιμότατες και συνδυάζονται φανταστικά τόσο με γλυκιές, όσο και με αλμυρές συνταγές. Αυτό ίσως που μπορεί να αγνοούσες μέχρι πρότινος, είναι πως η κολοκύθα ταιριάζει απίστευτα και στην επιδερμίδα, εκτός από τους γευστικούς κάλυκες μας. Θέλω να πω, πως η κολοκύθα είναι εξίσου πολύτιμη και για την επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος, αφού οι βιταμίνες A, B και Ε που περιέχει  καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τα μαύρα στίγμα, τις φλεγμονές ενώ κηλίδες και δυσχρωμίες εξαλείφονται, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της σε λυκοπένιο.

Αναμφίβολα, τώρα που ξεκινούν και τα κρύα είναι τουλάχιστον απαραίτητο να προσθέσεις στην skin care ρουτίνα σου αυτό το πολύτιμο superfood, που ενυδατώνει βαθιά και αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας. Και επειδή γνωρίζω πως το αίσθημα ικανοποίησης από την προσωπική δημιουργία είναι ασυναγώνιστο, ορίστε μια homemade συνταγή για μάσκα προσώπου με βασικό υλικό την κολοκύθα φυσικά!

DIY μάσκα λάμψης με κολοκύθα:

Θα χρειαστείς: 1/2 κούπα κομμένη σε μικρά κομματάκια κολοκύθα, 1/2 κούπα νερό, 1 κ.γ. μέλι

Σε χαμηλή φωτιά βράσε την κολοκύθα με το νερό ενώ ταυτόχρονα την πατάς με ένα πιρούνι ώστε να γίνει πουρές. Έπειτα ρίχνεις το μέλι και ανακατεύεις πολύ καλά. Την αφήνεις να κρυώσει εντελώς και την απλώνεις στο πρόσωπο σου για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό και το δέρμα σου δείχνει απευθείας πιο λαμπερό και βελούδινο.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.