Skip to main content

DO IT YOURSELF

Φτιάξε ένα λαχταριστό lip balm που επαναφέρει την ενυδάτωση και την απαλότητα στα χείλη

Εύκολη diy συνταγή ομορφιάς



Τα χείλη, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα, χρειάζονται περιποίηση όλο το χρόνο. Ιδιαίτερα το χειμώνα βέβαια που λόγω του κρύου τείνουν να εμφανίζουν ξηρότητα και να σκάνε, χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα, μιας και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όχι μόνο αντιαισθητικό αλλά να προκαλεί και πόνο, όταν ανοίγουν πληγές στην επιφάνειά τους.

Τι είναι αυτό που μπορεί να προλάβει αλλά και να σώσει την κατάσταση και σαφέστατα να κάνει τα χείλη σου ακόμα πιο juicy, ενυδατωμένα και απαλά;Το μυστικό των beauty gurus είναι η εφαρμογή ενός προϊόντος φροντίδας το πρωί, αλλά κυρίως το βράδυ πριν από τον ύπνο. 

Αναφέρομαι στο lip balm, το οποίο μπορείς να το βρεις φυσικά ως έτοιμο προϊόν σε καταστήματα, όμως μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου, εύκολα και πολύ απλά με δύο μόνο υλικά, στο σπίτι.

Βασικό συστατικό αυτού του DIY lip balm είναι το έλαιο καρύδας, το οποίο θεωρείται super φυσικό προϊόν. Έχει μαλακτική και ενυδατική δράση, αφήνει στα χείλη μια μεταξένια, γυαλιστερή αίσθηση, ενώ δρα και σαν επουλωτικό για πληγές όταν αυτά είναι σκασμένα.

Τι θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

5 σταγόνες από έλαιο jojoba (είναι ένα ακόμη «θαύμα» της φύσης που έχει εκπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες και διεισδύει ακόμα και στις βαθύτερες δερματικές στιβάδες)

Πώς θα φτιάξεις το λαχταριστό lip balm:

Λιώσε το λάδι καρύδας και ανάμειξε τις σταγόνες του ελαίου jojoba. Κάνε πολύ καλό blend και στη συνέχεια, βάλε το μείγμα σε ένα βαζάκι και αποθήκευσε το στην κατάψυξη για μισή ώρα. Όταν αυτό παγώσει είναι έτοιμο για χρήση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.