Skip to main content

DO IT YOURSELF

2 σπιτικές μάσκες προσώπου για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις γιορτές

Το boost ενυδάτωσης που χρειάζεσαι



Τις γιορτές απολαμβάνουμε χρόνο με την οικογένειά μας αλλά και αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι διακοπές περιλαμβάνουν διασκέδαση, φαγητό και ποτό, όμως αυτές οι συνήθειες που μας χαλαρώνουν και μας δίνουν ενέργεια για να μπούμε δυναμικά μετά από λίγες ημέρες σε mood δουλειάς, συχνά έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχνάμε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας και έτσι αυτή δείχνει αφυδατωμένη, χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνια της.

Για να την επαναφέρεις στα επίπεδα που ήταν και να την αναζωογονήσεις, σου προτείνουμε να της προσφέρεις το boost ενυδάτωσης που χρειάζεται, κάνοντας μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι, εύκολα και οικονομικά. Αυτή η περιποίηση είναι βασισμένη σε μάσκες προσώπου που έχουν ως βασικό συστατικό το ρόδι, το οποίο χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες των στοιχείων του θεωρείται θαυματουργό.

Ο χυμός του ροδιού είναι πάρα πολύ ενυδατικός και μπορεί να αναπληρώσει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα αλλά και να την κρατήσει όσο ενυδατωμένη πρέπει να είναι. Μάλιστα, είναι μια εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, η οποία χαρίζει στην επιδερμίδα απαλή σαν μετάξι υφή και μειώνει την ξηρότητα. Ακόμη, το ρόδι είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό.

Μάσκα με ρόδι και μέλι για έξτρα ενυδάτωση της επιδερμίδας

Θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας πάστα ροδιού την οποία μπορείς να δημιουργήσεις βάζοντας στο μπλέντερ τους σπόρους του και μια κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι.

Ανακάτεψε τα δύο υλικά αυτά για να δημιουργήσεις μια πάστα που δεν θα είναι πολύ παχύρρευστη. Εφάρμοσε την στο πρόσωπο και άφησε την να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια μπορείς να ξεβγάλεις τη μάσκα με άφθονο χλιαρό νερό και να συνεχίσεις με την ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς καθημερινά.

Μάσκα με ρόδι και γιαούρτι για φρέσκια επιδερμίδα

Θα χρειαστείς μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού και τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Δημιούργησε μια πάστα από τους σπόρους ροδιού βάζοντας τους στο μπλέντερ. Πρόσθεσε την ποσότητα γιαουρτιού και ανακάτεψε ξανά. Μόλις η μάσκα είναι έτοιμη, εφάρμοσε την στο πρόσωπο και άφησε την για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια μπορείς να ξεβγάλεις τη μάσκα με άφθονο χλιαρό νερό και να συνεχίσεις με την ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς καθημερινά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου