Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις τις παρανυχίδες σου χωρίς να τις τραυματίσεις

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για τη φροντίδα ενός σημαντικού τμήματος των νυχιών σου.



Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πετσάκια ή ορθότερα, οι παρανυχίδες, έχουν προστατευτικό ρόλο για τα νύχια μας, προλαμβάνοντας μολύνσεις και προάγοντας την συνολική υγεία των νυχιών. Ωστόσο, αν επιθυμείς να διατηρήσεις υπό έλεγχο και να φροντίσεις τις παρανυχίδες σου, να μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά για να μην τις τραυματίσεις.

Μούλιασε τα νύχια σου

Ξεκίνα βυθίζοντας τα δάχτυλά σου σε ζεστό σαπουνόνερο για περίπου 5-10 λεπτά. Αυτό βοηθά να μαλακώσουν τα πετσάκια, καθιστώντας ευκολότερη την εργασία σε αυτά.

Σπρώξε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω

Χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο για να σπρώξεις απαλά προς τα πίσω τα μαλακωμένα πετσάκια. Αυτό βοηθά στην αποκάλυψη της βάσης του νυχιού χωρίς να κόψεις την ίδια την επιδερμίδα. Να εργάζεσαι πάντα απαλά για να αποφύγεις την καταστροφή του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα νύχια σου.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία

Βεβαιώσου ότι τα εργαλεία σου είναι καθαρά και απολυμασμένα πριν από τη χρήση για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο μόλυνσης.

Κόψε τα πλεονάζοντα πετσάκια (αν χρειάζεται)

Εάν παρατηρήσεις υπερβολικό ιστό επιδερμίδας που έχει σκληρύνει, μπορείς να τον κόψεις προσεκτικά. Χρησιμοποίησε ένα καθαρό, αιχμηρό ψαλιδάκι ή πενσάκι. Κόψε μόνο το χαλαρό, νεκρό δέρμα και απόφυγε να κόψεις τον ζωντανό ιστό για να αποτρέψεις πιθανές μολύνσεις και ερεθισμούς.

Ενυδάτωση

Αφού δουλέψεις στα πετσάκια σου, είναι απαραίτητο να ενυδατώσεις την περιοχή. Εφάρμοσε ένα λάδι ή μια πλούσια κρέμα χεριών για να διατηρήσεις το δέρμα και τα νύχια ενυδατωμένα. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και προάγει τη συνολική υγεία των νυχιών.

Απόφυγε το πολύ κόψιμο

Είναι σημαντικό να μην κόψεις πολύ την επιδερμίδα ή το δέρμα γύρω από αυτήν. Η επιδερμίδα λειτουργεί ως φράγμα, προστατεύοντας τα νύχια σου από μολύνσεις. Το πολύ επιθετικό κόψιμο μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνες καταστάσεις.

Τακτική συντήρηση

Για να διατηρήσεις τα πετσάκια σου σε καλή κατάσταση, κάνε τακτική συντήρηση. Αυτό περιλαμβάνει την καθημερινή ενυδάτωση των χεριών και των νυχιών σου και την απαλή ώθηση στα πετσάκια μετά από κάθε ντους.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας