Skip to main content

DO IT YOURSELF

Κρύο; Καιρός για την ιδανική diy κρέμα χεριών

Για να μη «χειμωνιάζουν» τα χέρια σας, φτιάξτε μια εύκολη σπιτική κρέμα χεριών



Επειδή το κρύο μπορεί να ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα την επιδερμίδα των χεριών μας κι επειδή μας αξίζει να έχουμε απαλά, όμορφα και ενυδατωμένα χέρια όλο τον χρόνο, και ακόμα περισσότερο ίσως τον χειμώνα, έχουμε τη συνταγή!

Συνταγή για σπιτική κρέμα χεριών

Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ

1/8 φλιτζάνι γλυκό αμυγδαλέλαιο

1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου

Οδηγίες:

Λιώστε το βούτυρο καριτέ, το κερί μέλισσας και το γλυκό αμυγδαλέλαιο μαζί σε ένα διπλό σκεύος (μέθοδο μπεν μαρί). (Απλώς χρησιμοποιώ μια μεζούρα Pyrex και την τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει).

Ανακατεύετε το μείγμα καθώς λιώνει.

Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

Ρίξτε τα αιθέρια έλαια και την υγρή κρέμα χεριών σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο. Αφήστε το να σκληρύνει εντελώς (αυτό συνήθως διαρκεί αρκετές ώρες).

Εφαρμόστε αυτή τη συνταγή για σπιτική κρέμα χεριών στα στεγνά χέρια σας όσο συχνά χρειάζεται.

Σημειώσεις:

Γιατί βούτυρο καριτέ; Το βούτυρο καριτέ είναι γνωστό ότι παρέχει ισχυρά ενυδατικά και θρεπτικά οφέλη για το δέρμα. Θα μπορούσατε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό βούτυρο καριτέ με 1/8 φλιτζάνι βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας.

Γιατί γλυκό αμυγδαλέλαιο; Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι μια υπέροχη ενυδατική κρέμα που περιέχει επίσης βιταμίνες που θρέφουν και καταπραΰνουν το δέρμα. Εάν δεν έχετε γλυκό αμύγδαλο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι jojoba, ή ελαιόλαδο κ.λπ.

Γιατί κερί μέλισσας; Το κερί μέλισσας σε αυτή τη συνταγή βοηθά το βούτυρο χεριών να σταθεροποιηθεί και να παραμείνει σταθερό. Επικαλύπτει επίσης το δέρμα και το προστατεύει. Εάν θέλετε η υφή της σπιτικής κρέμας χεριών σας να είναι πιο απαλή, δοκιμάστε να μειώσετε το κερί μέλισσας. Αν το θέλετε πιο σφιχτό, αυξήστε την ποσότητα του κεριού μέλισσας.

Γιατί αιθέρια έλαια μύρου και κέδρου; Πρόκειται για δύο αιθέρια έλαια που είναι γνωστά για την ικανότητά τους να καταπραΰνουν και να θρέφουν το δέρμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα αιθέρια έλαια που λειτουργούν καλά και στην περιποίηση της επιδερμίδας, οπότε μη διστάσετε να τα αντικαταστήσετε/παίξετε λίγο. Οι άλλες προτάσεις μου θα ήταν: λεβάντα, γεράνι, λιβάνι και σανταλόξυλο.

Εάν χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια που ανέφερα στη συνταγή, το τελικό προϊόν έχει μια γήινη, ξυλώδη μυρωδιά που μου αρέσει. Αν θέλετε λίγο περισσότερο θηλυκό άρωμα, δοκιμάστε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας