ALL YOU NEED IS LOVE
Μιρέλα Πάχου: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Tα μπισκότα που μας φτιάχνει η αγαπημένη τραγουδίστρια, κουβαλούν παιδικές αναμνήσεις
Μπορεί οι επιδόσεις μου στη ζαχαροπλαστική να είναι κάτω του μετρίου, αλλά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μου έχουν γίνει θεσμός. Είναι πεντανόστιμα και τραγανά, μοσχομυρίζουν Χριστούγεννα και το πιο σημαντικό: ξυπνούν τις πιο γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας.
Η προετοιμασία τους είναι εύκολη και τα υλικά λίγο-πολύ τα έχουμε συνήθως στο σπίτι:
-Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να είναι ολικής άλεσης)
-Ένα τέταρτο του κιλού βούτυρο
-Δύο κουταλιές της σούπας γάλα
-Ένα φλιτζάνι ζάχαρη (στέβια)
-Ένα αυγό
-Δύο κουταλάκια αλάτι
Απαραίτηση είναι η χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση, όσο χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις το γάλα, το αυγό και το αλάτι, ύστερα βάζεις σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη ζύμη. Τυλίγεις σε μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνεις για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο.
Στο διάστημα αυτό, και ενώ ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς, χαλαρώνεις με μία ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτήρι Beaujolais Nouveau.
Όταν έρθει η ώρα, ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλαστή και φτιάχνεις διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα με κουπ πατ.
Μεταφέρεις τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνεις για 20 λεπτά.
Αν θέλεις, μπορείς να δοκιμάσεις με γλάσο.
Και μετά, αλλάζεις CD και τρως όλο το ταψί.
Ή απλά κάθεσαι και τα θαυμάζεις!
Η Μιρέλα μοιράστηκε μαζί μας και μια φωτογραφία της από τα περσινά Χριστούγεννα. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμείς μόλις την είδαμε γεμίσαμε με θετική ενέργεια και όρεξη για γιορτινές περιπέτειες.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης