Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Για τη γιορτή σου θα σου χαρίσω ένα Μέγαρο

Η Αλεξάνδρα του LikeMother, LikeDaughter έχει ετοιμάσει μια τέλεια έκπληξη για την Ιωάννα της.



Ξέρω πόσο σου αρέσουν οι κατασκευές και τα επιτραπέζια. Τα έχεις ζητήσει εξάλλου από τον Άγιο Βασίλη. Λατρεύεις τα βιβλία και το σπίτι μας ξεχειλίζει. Ξέρω όμως και τι είναι αυτό που σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη. Και αυτό θα είναι το δώρο μου για τη γιορτή σου!

Στην οικογένειά μας αγαπάμε να τηρούμε τις παραδόσεις, όπως το να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα με τη συνταγή της γιαγιάς Φωτεινής. Μας αρέσει όμως να δημιουργούμε και τις δικές μας συνήθειες, τα δικά μας μοναδικά έθιμα.

Λες και εμείς οι τρεις, μαμά, μπαμπάς κι εσύ, είμαστε ένα μικρό, ανεξάρτητο, παντοδύναμο κρατίδιο. 

Κάθε χρόνο στις γιορτές επιλέγουμε μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής και την παρακολουθούμε οι τρεις μας, το ξέρεις. Για φέτος όμως σκέφτηκα, στην ημέρα της γιορτής σου, κάτι ξεχωριστό που θα σου αρέσει πολύ:     

"Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, ο οποίος επίσης παίζει μαζί με την Μαρία Ναυπλιώτου, τον Νίκο Κουρή και την Λένα Παπαληγούρα.

Είναι, ξέρεις, και οι τέσσερις εξαιρετικοί ηθοποιοί - την Παπαληγούρα θυμάσαι που την είδαμε το καλοκαίρι στο θέατρο Πέτρας; Σου άρεσε θυμάμαι.

poster.jpg

Θα βάλουμε, που λες, τα καλά μας, και θα δούμε Το Κορίτσι με τα Σπίρτα, Τα Κόκκινα Παπούτσια, Την Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι, Τον Ξύλινο Στρατιώτη, Το Μαγικό Σεντούκι, Τον Χιονάνθρωπο, Το Έλατο. 

Επτά από τα πιο δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν που ενώνονται σε μια μεγάλη ιστορία, συνδυάζοντας τη γοητεία της κλασικής μουσικής με τη μαγεία του θεάτρου! 

Ναι, στο Μέγαρο θα πάμε, εννοείται ότι θα έχει και μουσική! Μια 18μελή ορχήστρα, συγκεκριμένα, που θα τη διευθύνει ο Παναγιώτης Βλάχος, όνειρο δεν ακούγεται;

Μετά, αν θες, μπορούμε να πάμε και στο παγοδρόμιο του Μεγάρου, και να καθίσουμε στο εστιατόριό του να φάμε οι τρεις μας. Τι λες;

Τι; Δεν έχω αναφέρει κανένα βιβλίο στην πρότασή μου; Χμμ...

*Για να διαβάσεις παρακάτω ποιο είναι το βιβλίο αλλά και να μάθεις όλες τις πληροφορίες για την παράσταση, μπες στο LikeMother, LikeDaughter!

www.megaron.gr

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.