Skip to main content

BLOGS

Κάνε λεύκανση στα δόντια μόνη σου

Έχω μια ξαδέρφη αγαπημένη που, αν μη τι άλλο, είναι τρελό natural health freak.



Τις προάλλες και ενώ συζητούσαμε όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να ταιριάζουμε με τις υπόλοιπες ελληνίδες θεές που ξεχωρίζουν, όπως γνωρίζουμε, στα μήκη και τα πλάτη της γης για την, απολύτως, φυσική ομορφιά τους, φτάσαμε και στο θέμα της λεύκανσης.

Πώς μπορείς να κάνεις λεύκανση δίχως όμως να αποκτήσεις το φωσφοριζέ χαμόγελο που όλοι παρατηρούμε από τη γκρικ tv μέχρι και στο κορίτσι της διπλανής πόρτας;

Πώς μπορείς επίσης, να κάνεις λεύκανση με ασφάλεια δίχως να την πληρώσεις χρυσή;

Μου λέει λοιπόν η ξαδέρφη. Πάρε κουρκουμά και βούρτσιζε τα δόντια μια φορά την ημέρα και θα δεις αμέσως τεράστια διαφορά.

Μετά από μεγάλο διάστημα και ενώ επι σειρά εβδομάδων μπέρδευα τον κουρκουμά με το κάρδαμο (δεν το ‘χω και πολύ με τα πράγματα που συνήθως βρίσκεις σε κουζίνες) κατάφερα να πάρω κουρκουμά σε σκόνη.

Πήρα μάλιστα ένα νέο βουρτσάκι ειδικά για τον κουρκουμά (αφού μου είπε η ξαδέρφη ότι καλό θα είναι να έχω ειδικό βουρτσάκι για αυτό το θέμα).

Την πρώτη φορά που τα βούρτσισα.. έβλεπα, με τρόμο, τα δόντια μου να βάφονται κίτρινα. Ο κουρκουμάς, όπως μάλλον θα ξέρετε οι υπόλοιποι, έχει την ιδιότητα να δίνει χρώμα. Και όντως έδωσε χρώμα στο βουρτσάκι μου. Έδωσε και χρώμα σε πολλά σημεία στο μπλουζάκι μου. Έδωσε και χρώμα σε όλο μου το δεξί χέρι αλλά… Από τα δόντια μου πήρε χρώμα αφήνοντας τα λευκότερα και από λευκά! Και μάλιστα από το πρώτο βούρτσισμα!

Η αίσθηση που σου δίνει το βούρτσισμα με κουρκουμά είναι αυτή που έχεις αν, ας πούμε, πας να κάνεις πήλινγκ στα δόντια σου. Ωστόσο δεν είναι μια άσχημη αίσθηση. Κάθε άλλο. Ούτε έχει κακή γεύση. Κάθε άλλο.

Δοκιμάστε το δίχως φόβο. Άλλωστε ο κουρκουμάς είναι κάτι που τρώμε -δεν υπάρχει περίπτωση να σας πειράξει, λέω εγώ τώρα. Εκτός βέβαια αν έχετε κάποια ειδική ευαισθησία στο μπαχάρι αυτό.

Κι όσο για το κίτρινο χρώμα σε χέρια, μπλουζάκια, πρόσωπο ή όπου αλλού πέσει ο κουρκουμάς.. μην αγχώνεστε… Με λίγο νερό και σαπούνι φεύγει αμέσως.

Άντε λοιπόν. Καλοκαιρινά φιλιά με αστραφτερά χαμόγελα και αν το δοκιμάσετε, γράψτε μας πως σας φάνηκε!

Δες περισσότερα στο yougogirl.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα