Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή του Ρυζόγαλου με λιωμένο λουκούμι συριανό



Ένα διαφορετικό ρυζόγαλο, χωρίς καθόλου ζάχαρη γιατί στην κορυφή στέκεται λιωμένο συριανό λουκούμι. Σου δίνω μάλιστα την δυνατότητα να το φτιάξεις κανονικότατο αλλά και με γάλα καρύδας αν νηστεύεις ή αν είσαι vegan.

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μου γλυκά και το μοναδικό που θυμάμαι τη γιαγιά μου να μας φτιάχνει όταν ήμασταν παιδιά. Από την άλλη το λουκούμι είναι η αδυναμία μου και με ταξιδεύει πάντα στο νησί. Και για να εξηγούμαι, όταν λέω λουκούμι, εννοώ τριαντάφυλλο. Γιατί τα υπόλοιπα είναι λουκούμι περγαμόντο, μαστίχα, κλπ κλπ. ΤΟ λουκούμι είναι τριαντάφυλλο. Το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα είναι από το εργαστήριο Συκουτρή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί ετοιμάζω ολόκληρο άρθρο. Και για το λουικούμι και για την αγαπημένη μου Ντίνα Συκουτρή.

Υλικά για 6 ποτηράκια

    100γρ. ρύζι γλασέ
    300γρ. νερό
    1 πρέζα αλάτι
    800γρ. γάλα καρύδας ή ρυζιού αν νηστεύετε ή γάλα κατσικίκιο αν δεν νηστεύετε
    60ml ροδόνερο
    50γρ. νισεστέ
    5 λουκούμια συριανά με γεύση τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

    Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό, το ρύζι και το αλάτι και το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
    Ανακατεύετε το κορν φλάουρ στο γάλα καρύδας να διαλυθεί καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Συνεχίζετε να βράζετε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
    Ανακατεύετε μέσα το μισό ροδόνερο και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε ψυγείο.
    Πριν σερβίρετε ψιλοκόβετε τα λουκούμια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό κρύο να τα μισοσκεπάζει και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Περιμένετε να πάρει βράση και ξεκινάτε να ανακατεύετε διαρκώς με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει το λουκούμι και να ομογενοποιηθεί με το νερό. Στο τέλος τραβάτε το λουκούμι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το υπόλοιπο ροδόνερο.
    Μοιράζετε το λιωμένο λουκούμι πάνω από τα ρυζόγαλα και αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε το ρυζόγαλο πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. Από το κουτί, ξέρετε…

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός