Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή για Σαραγλάκια με φιστίκια Αιγίνης



Υπάρχουν μπακλαβάδες και μπακλαβάδες. Αυτός με το φιστίκι Αιγίνης είναι αξεπέραστος. Να εδώ για παράδειγμα έχω κάνει σαραγλάκια με φιστίκια πράσινα μπουκιά και συχώριο!


Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 22Χ32εκ.

    12 φύλλα κρούστας για γλυκά ή Βυρηττού
    350γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
    200γρ. βούτυρο λιωμένο

 Για το σιρόπι

    350γρ. ζάχαρη
    250γρ. νερό
    50γρ. γλυκόζη
    Χυμό από ½ λεμόνι
    1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

    Ψιλοκόβετε τα φιστίκια και κρατάτε μια χούφτα ψιλοκομμένα φιστίκια στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC στον αέρα.
    Πιάνετε ανά δύο τα φύλλα της κρούστας και τα τοποθετείτε στον πάγκο με τη μικρή πλευρά μπροστά σας. Απλώνετε στην επιφάνειά τους το 1/6 του μείγματος των ξηρών καρπών. Τοποθετείτε μια λεπτή βέργα (π.χ χοντρή βελόνα πλεξίματος) στο κάτω μέρος των φύλλων σε απόσταση μιας παλάμης από την άκρη και φέρνετε τα φύλλα από πάνω, διπλώνοντας τα στο σημείο της βέργας.
    Μετά ξεκινάτε να τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, όχι πολύ σφιχτά, μαζί με το μπαστούνι. Όταν φτάσετε στο τέλος και με την ένωση των φύλλων από κάτω, πιάνετε τις δύο πλαϊνές άκρες του ρολού, το σουρώνετε προς το κέντρο, το μεταφέρετε πάνω από το ταψί και αφαιρείτε προσεκτικά τη βέργα. Τακτοποιείτε το σουρωμένο ρολό στο ταψί άκρη-άκρη και κατά μήκος του.
    Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το μείγμα αμυγδάλου-καρυδιού. Στο τέλος δημιουργείτε 6 ρολά από σουρωμένα φύλλα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε καθέτως σε 6 κομμάτια το καθένα, φτάνοντας ως κάτω στο ταψί.
    Ζεσταίνετε πολύ καλά το βούτυρο και όπως είναι καυτό περιχύνετε ομοιόμορφα το γλυκό στο ταψί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για μιάμιση ώρα τουλάχιστον, μέχρι να πάρει το γλυκό ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
    Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι για 7 λεπτά. Βγάζετε σχεδόν ταυτόχρονα το γλυκό από το φούρνο και το σιρόπι από τη φωτιά. Μετά από 5 λεπτά σιροπιάζετε το γλυκό, ρίχνοντας το σιρόπι λίγο λίγο πάνω από το γλυκό, έτσι ώστε να πάει παντού.
    Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι πριν κόψετε τα κομμάτια και τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα φιστίκια που κρατήσατε.

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου