Μετέωρα_ Μια ανάσα από τον ουρανό

Από το travelen.eu/el/

Ρόμυ Μελάνι

Καμία περιγραφή και καμία από τις -χιλιάδες- φωτογραφίες που έχεις δει για τα Μετέωρα, δεν μπορούν να περιγράψουν αυτόν τον τόπο. “Πρόκειται για θαύμα της φύσης”, “Σίγουρα δεν μπορεί να είναι αληθινό”, “Δείτε το άγγιγμα του Θεού τι κάνει” και δεκάδες τέτοιες φράσεις ακούγαμε από τους έκπληκτους επισκέπτες. Δεν θα τους αδικήσουμε.. Τα Μετέωρα διαθέτουν μία γεωλογική ομορφιά που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο!
Οι σκουρόχρωμοι βράχοι μοιάζουν να έπεσαν από τον ουρανό και να καρφώθηκαν στη γη! Και σα να μην έφτανε αυτό, στις κορυφές και στις κοιλότητές τους δεσπόζουν ασκηταριά, σκήτες και επιβλητικά μοναστήρια που σε κάνουν να αναρωτιέσαι.. “Είναι ανθρώπων έργο αυτό;!”. Τα Μετέωρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα, αφού προσελκύουν 2.5 εκ. επισκέπτες κάθε χρόνο! Χειμώνα ή Καλοκαίρι, με χιόνι ή με ήλιο, με σύννεφα ή ομίχλη, οι βράχοι στέκουν αγέρωχοι και μαγεύουν τον επισκέπτη από το πρώτο κιόλας λεπτό.

meteoramesa.jpg

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ημερήσιος προορισμός, καθώς δεν αρκεί να φτάσεις σε ένα ψηλό σημείο και να τα παρατηρήσεις! Θα πρέπει να σταθείς κάτω, πάνω αλλά και μέσα στους βράχους (!), να μάθεις την ιστορία τους, να περπατήσεις στα μονοπάτια και να αναρριχηθείςστις κορυφές τους.
Και όπως σοφά λέει ο λαός μας, κανείς δεν ξέρει καλύτερα έναν τόπο από τους ντόπιους! Γι’ αυτό κι εμείς επικαλεστήκαμε τη βοήθειά τους ώστε να γνωρίσουμε τις ομορφιές των Μετεώρων. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Γιώργος, ο Βαγγέλης, ο Άλεξ και η υπόλοιπη ομάδα του Visit Meteora. Παιδιά με όρεξη και αγάπη για τον τόπο τους, μας βοήθησαν να γνωρίσουμε τα Μετέωρα μέσα από μονοπάτια, δραστηριότητες, ιστορίες και νόστιμες γεύσεις. Το Visit Meteora παρέχει πακέτα δραστηριοτήτων για μεμονωμένους ταξιδιώτες, ζευγάρια, φίλους και οικογένειες, που καλύπτουν όλες τις επιθυμίες.

Τα “Aιωρούμενα” μοναστήρια

Ακόμα και να μην έχεις θρησκευτικό ενδιαφέρον, θα ήταν καλό να κάνεις μία βόλτα σε κάποιο από τα έξι ενεργά μοναστήρια των Μετεώρων. Εκεί θα μάθεις για τον τρόπο ζωής των λιγοστών, σήμερα, μοναχών και την ιστορία τους, ενώ θα δείς κειμήλια μεγάλης θρησκευτικής σημασίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως δύο από τα μοναστήρια κατοικούνται από μοναχές (Αγ. Στεφάνου, Ρουσσάνου).

Ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα

Το ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα γίνεται όλο και πιο γνωστό. Μάλιστα έρχεται 2ο σε επισκεψιμότητα μετά από αυτό της Σαντορίνης, και όχι άδικα! Ο ήλιος ντύνει τους βράχους, τα σύννεφα και τα μοναστήρια με υπέροχα πορτοκαλό-κιτρινο-κόκκινα χρώματα, χαρίζοντας ένα σκηνικό βγαλμένο από το πιο όμορφο παραμύθι.

Βόλτα στην Καλαμπάκα

Η Καλαμπάκα είναι η πύλη για τα Μετέωρα. Όμορφη, τουριστική και πολύβουη (κατά τη high season) φιλοξενεί τα περισσότερα καταλύματα, μαγαζιά και εστιατόρια της περιοχής, ενώ διαθέτει και αρκετές επιλογές για διασκέδαση. Δεν έχεις παρά να την ανακαλύψεις..

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares