Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου

Ξεκαθαρίσματα...


Νάντια Γεωργίου

Το σχολείο τελείωσε και τα παιδιά έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους. Βαριούνται και δεν ξέρουν τι να κάνουν και είναι στο «μαμά, μαμάάάά»… Και εσύ τρελαίνεσαι γιατί έχεις τόσα πράγματα να κάνεις και ψάχνεις να βρεις και τρόπους να απασχοληθούν τα παιδιά. Ίσως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα ρούχα και τα παιχνίδια τους.
Στα σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια που δεν παίζουν πια, μη σου πω για εκείνα που δεν έπαιξαν ποτέ, και ρούχα που ή δεν τους κάνουν πια ή έχουν πολύ καιρό να φορέσουν. Βρες μια μέρα, καθήστε μαζί και παίξτε ένα παιχνίδι: «Το βουνό με τα τρία ποτάμια».
Ξεκινήστε από τα παιχνίδια. Βάλτε τα όλα στη μέση του δωματίου και σχηματίστε ένα βουνό. Αυτό το διασκεδάζουν πολύ τα παιδιά. Δώστε ένα όνομα στο βουνό σας. Μετά σχηματίστε τρία ποτάμια: ένα με τα παιχνίδια που το παιδί σας αποφασίζει να κρατήσει, ένα με αυτά που θέλει να χαρίσει και ένα με αυτά που δεν είναι ακόμα σίγουρο. Δώστε και σ’ αυτά ονόματα. Το ξεφάντωμα αρχίζει! Ποιο ποτάμι θα είναι πιο μεγάλο/μικρό; Ποιο ποτάμι θα έχει περισσότερες/λιγότερες στροφές; Ποιο ποτάμι θα είναι πιο ήρεμο/άγριο;
Μην ξεχάσεις να καθορίσετε μαζί από πριν με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή. Να έχεις κατά νου ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να πάρει ώρες. Γιατί το παιδί θα θέλει και να παίζει λίγο, ίσως να λέει μια ιστορία για κάποια παιχνίδια.

Γι’ αυτό χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Άλλωστε είναι μια σούπερ ευκαιρία για bonding! Όταν με το καλό τελειώσετε, θα έχεις ξαλαφρώσει και εσύ αλλά και το δωμάτιο του παιδιού σου!!
Και το παιδί σου θα αισθάνεται ότι οι αποφάσεις του και ο λόγος του μετράνε!
Συζητήστε για το που θα χαρίσετε αυτά που το παιδί σας έχει επιλέξει – σε κάποιο ξαδελφάκι, σε γνωστό σας παιδάκι; Μήπως να σκεφτείς κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό που θα πας μαζί με το παιδί σου για να δει και μια άλλη όψη της ζωής; Οι επιλογές είναι άπειρες!


ΥΓ. Το παιχνίδι μπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σου. Εννοείται ότι μπορείτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι για ρούχα, βιβλία και ό,τι άλλο θέλετε. Και μην ξεχνάς και τα δικά σου ρούχα, «παιχνίδια», κτλ. 

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department