Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου

Όταν μακραίνει η ουρά σουυυ...


Νάντια Γεωργίου

Δεν ξέρω αν ισχύει και για σένα αυτό αλλά πολλές μαμάδες –σπάνια και κάποιοι μπαμπάδες- βλέπουν την «ουρά» τους να μακραίνει τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Αυτό το βιώνουν περισσότερο οι full time μαμάδες που από την ώρα που θα ξυπνήσουν τα παιδιά τους μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν τις ακολουθούν κατά πόδας.
Από το ένα δωμάτιο στο άλλο, στρίβεις δεξιά στρίβουν κι αυτά, τρέχεις να βάλεις λίγο παραπάνω νερό στο φαγητό μην σου καεί ξοπίσω σου κι αυτά, κάνεις ένα βήμα πίσω και σχεδόν τα πατάς. Παίζεις μαζί τους, προγραμματίζεις δραστηριότητες, κάνεις και δουλειές- όσες προλαβαίνεις.
Κι έρχεται – όπου υπάρχει- ο πάτερ φαμίλιας της παραδοσιακής οικογένειας, ο μπαμπάς, και πάλι τρέχεις. Να τον φροντίσεις, να του κάνεις καφέ αν είναι απόγευμα...είπαμε παραδοσιακή ελληνική οικογένεια (κι ας έχεις τρία πτυχία!).
Του λες πόσο κουρασμένη είσαι και σου απαντά κάτι του τύπου «Σ’ εμένα τα λες αυτά που δουλεύω όλη μέρα; Εσύ όλη μέρα είσαι σπίτι, όποτε θέλεις ξεκουράζεσαι».  Ξεκουράζεσαι; Όχι, πες μου. Γιατι αν τα καταφέρνεις, τότε μπράβο σου. Είσαι ένα βήμα μπροστά. Αν όχι, χρειάζεται να το δεις αλλιώς. Χρειάζεται κάτι ν’ αλλάξεις  στο καθημερινό σου πρόγραμμα και να βάλεις χρόνο για εσένα. Ξεκίνα με 15 λεπτά την ημέρα. Κάθε μέρα. Μπορείς να μιλάς στην κολλητή σου, να διαβάζεις το βιβλίο σου, να χαζεύεις στο μπαλκόνι, να την αράζεις στον καναπέ σου... Διάλεξε αυτό που σου αρέσει και σε χαλαρώνει. Την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα καν' το μισή ώρα. Και μετά μία. Μη μου πεις ότι δεν έχεις χρόνο.
Κόψε από κάτι και δώσε αυτόν τον χρόνο σ’ εσένα. Χρειάζεται να γεμίζεις κι εσύ τις μπαταρίες σου. Να κάνεις κι εσύ «διακοπές». Γιατί μόνο έτσι θα μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις στις καθημερινές προκλήσεις. Και είναι πολλές αυτές! Καλή ξεκούραση :) 

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα