Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Το φιδάκι της θάλασσας

To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου


Νάντια Γεωργίου

Σήμερα θα απαντήσω στην Ελένη που μου έστειλε ένα email σχετικά με κάποια θέματα που αντιμετωπίζει με τα παιδιά της στην παραλία. Έχει ένα κορίτσι πέντε χρόνων και ένα αγόρι τριών χρόνων. Όπως μου γράφει, «γίνεται μία μάχη για να βάλουν αντιηλιακό και μία άλλη για να βγουν από τη θάλασσα και να καθίσουν στη σκιά». Φυσικά δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελένη αυτό. Πολλές μαμάδες και πολλοί μπαμπάδες το ζούμε καθημερινά με τα παιδιά μας σε διάφορες ηλικίες. 

Πρώτα-πρώτα Ελένη μου θυμήσου τι έκανες εσύ όταν ήσουν στην ηλικία τους. Κι’ αυτό δεν το λέω για να κάνουν ό,τι θέλουν τα παιδιά. Το λέω για να μπεις λίγο στα παπούτσια τους. Εμείς πάντως είμασταν συνέχεια μέσα στη θάλασσα, κάναμε βουτιές και δεν βγαίναμε με τίποτα. Βέβαια οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει. Τα παιδιά όμως είναι παιδιά και το νερό είναι το παιχνίδι τους.

Τι κάνεις λοιπόν; Φτιάχνεις μια ομάδα με τα παιδιά σου, όσο μικρά και αν είναι, και παίζετε «τα άσπρα βότσαλα» ή «το κίτρινο ταξίδι της παραλίας» ή «το φιδάκι της θάλασσας» ή όποιο όνομα συμφωνήσετε να δώσετε. Φτιάχνετε δηλαδή τους κανόνες της παραλίας μέσα από το παιχνίδι. Λέει ο καθένας τις ιδέες του και στο τέλος αποφασίζετε ποιες θα κρατήσετε. Για παράδειγμα, πως προετοιμαζόμαστε στο σπίτι πριν πάμε στην παραλία – μαγιό, αντιηλιακή κρέμα, ρούχα, παιχνίδια που θα πάρουμε, φαγώσιμα, νερό.
Μην ξεχάσεις Ελένη να ορίσετε και «αρμοδιότητες» – τι αναλαμβάνει ο καθένας και η κάθε μία από εσάς. Και βέβαια τι κάνουμε όταν είμαστε στη θάλασσα. Φυσικά τα παιδιά δεν θα τα θυμούνται όλα αυτά γι’ αυτό προετοιμάσου να τα ξαναπείς αρκετές φορές μέχρι να γράψουν στο μυαλουδάκι τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πρότεινε στα παιδιά σου να ζωγραφίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού ή να κολλήσουν αυτοκόλλητα σε μια μεγάλη κόλλα χαρτί και να διαλέξουν εκείνα που θα την βάλουν για να την βλέπουν όλοι κάθε μέρα.
Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους δίνεις κίνητρα αλλά το σπουδαιότερο, συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Και μην ξεχνάς Ελένη μου, αυτοί οι κανόνες δεν είναι μόνο για μικρούς είναι και για μεγάλους!

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός