Skip to main content

BLOGS

Τα Ρομποτάκια

Bahama Mama: To blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου


Νάντια Γεωργίου

Όταν ξεκινούν τα σχολεία ξεκινούν και οι διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Πισίνα, μπαλέτο, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, ξένες γλώσσες, πολεμικές τέχνες, χορός… ο κατάλογος είναι τεράστιος.
Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας πολλά ερεθίσματα, να τους ανοίξουμε τους ορίζοντες, να έχουν εναλλακτικές. Τα αφήνουμε να επιλέξουν εκείνα αν και τι θέλουν να κάνουν. Ακόμα και αν το κίνητρό τους για τη δραστηριότητα είναι να βρίσκονται μαζί με τους φίλους τους. Το να τα πιέσουμε εμείς να ασχοληθούν με κάτι που δεν τα ενθουσιάζει μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρει. Επιλέγουν λοιπόν και συμμετέχουν με χαρά. Και τρέχουν τα παιδιά μας δεξιά κι αριστερά και μαζί τους και εμείς. Έλα όμως που έχουν και τα διαβάσματα για το σχολείο. Και το σχολείο είναι προτεραιότητα. Κάποιες μέρες το διάβασμα και οι δραστηριότητες συμβαδίζουν υπέροχα.
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες που τρέχουν από δραστηριότητα σε δραστηριότητα (εκείνα το επέλεξαν, δε λέω) και φτάνουν στο σπίτι κατακουρασμένα και νυσταγμένα. Που χρόνος για διάβασμα. Και το κυριότερο, που χρόνος για κουβέντα. Το μόνο που λες είναι «τρέχα, δεν προλαβαίνεις, γρήγορα μπάνιο, ένα φρούτο και ύπνο…έχεις σχολείο αύριο και πρωινό ξύπνημα».
Και πιέζονται κι’ αυτά να τα κάνουν όλα (γιατί δεν θέλουν να σταματήσουν καμμία δραστηριότητα αφού όλες τους αρέσουν), χωρίς ούτε ένα μικρό διάλλειμα, σαν ρομποτάκια. Και αγχώνεσαι κι εσύ να τα προλάβουν όλα και να κοιμηθούν στην ώρα τους γιατί θα είναι «κοτόπουλα» αύριο. Έτσι όμως δεν βοηθάς ούτε τα παιδιά σου ούτε τον εαυτό σου.
Δεν τα βοηθάς να γίνουν υπεύθυνα για όσα τα αφορούν αφού εσύ είσαι το «ξυπνητήρι» τους σε κάθε στιγμή. Ουφ!
Αρκετό τρέξιμο και πίεση δεν νομίζεις; Η λύση; Φτιάξτε μαζί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα διαβάσματα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού σου. Αναρτήστε το στο δωμάτιό του ή σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού. Συζητήστε μαζί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιήσει το πρόγραμμα του και δώσε του τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει.
Γίνε παρατηρήτρια για μια, δύο εβδομάδες και στο τέλος συζήτησε ξανά με το παιδί σου για την εμπειρία του. Αν κάτι χρειάζεται διόρθωση μη διστάσεις να το βοηθήσεις. Να θυμάσαι ότι το σχολείο είναι δική του υποχρέωση.

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.