Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Eπικίνδυνες αποστολές

Είσαι από τους ανθρώπους εκείνους;


Νάντια Γεωργίου

... που ελέγχεις συνέχεια τον εαυτό σου ώστε να μην έχεις πολλές ανάγκες; Κρύβεις τα συναισθήματά σου κάτω από ένα μόνιμο χαμόγελο; Έχεις αναλάβει την «επικίνδυνη» αποστολή να κάνεις κάποιον/α ευτυχισμένο/η (ή τουλάχιστον αυτό νομίζεις) με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου; Αυτές ήταν πάνω-κάτω οι ερωτήσεις της Μαριαλένας που διαβάζοντας το blog μου πήρε θάρρος, όπως γράφει η ίδια, και μου έστειλε ένα πολύ γλυκό email.   

Απαντώντας στην Μαριαλένα αλλά και σε όλες τις φίλες αναγνώστριες που μπορεί να μοιράζονται παρόμοια ερωτήματα, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι: Τα προβλήματα που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις και μαζί με αυτά τα συναισθήματα που δεν εκφράζεις ταλαιπωρούν όχι μόνο εσένα αλλά τα φορτώνονται και οι επόμενες γενιές. Ενώ εσύ πιστεύεις ότι κρύβεις καλά μέσα σου όλα όσα σε αναστατώνουν ώστε να μην επηρεάσεις τα παιδιά σου, άθελά σου κάνεις ακριβώς αυτό. Γιατί τα παιδιά έχουν διαίσθηση και όχι μόνο καταλαβαίνουν πότε είσαι αγχωμένη, κουρασμένη, λυπημένη αλλά προσπαθούν και να σε συνεφέρουν. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο βάρος στους ώμους των παιδιών σου που ούτε τους ανήκει, ούτε το χρειάζονται!

Πως πάει η συζυγική σου ζωή, αν είσαι παντρεμένη; Πως τα πας στη δουλειά σου; Ζεις μία ζωή που έχει νόημα για εσένα; Μίλα για όλα αυτά. Μοιράσου τα με τον εαυτό σου κατ’ αρχήν, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου (ανάλογα με την ηλικία τους). Ξεκίνα να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα σου, να τα ακούς, να τα εκφράζεις. Αποδέξου τα χωρίς κριτική. Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω. Όμως έτσι θα έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

BLOGS

Χρόνια πολλά και γλυκά στον μάγο των γλυκών pastry chef Ευάγγελο Χασιώτη

Ευχές από νωρίς το πρωί δέχεται στο Sentinelle στο pastry corner, στον νέο του χώρο στου Παπάγου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου