Skip to main content

BLOGS

You' ve got male "Who are you calling fat?"

Πόσο ρεαλισμό μπορείς να αντέξεις στην κουλτούρα της σύγχρονης εποχής; 


Γιώργος Βλαχογιάννης

Το θέατρο, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση υποκλίνονται σε Yπέρβαρους, Δολοφόνους, Ανθρώπους και Ποντίκια!

Pixel

«Who are you calling  fat?»

Εννέα άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τα κιλά, την υγεία και την εικόνα τους. Το τηλεοπτικό reality «Who are you calling fat» (BBC Two) ξεγυμνώνει την ψυχή αυτών που ζουν παχουλοί και ευτυχισμένοι. Ενωμένοι από την ζάχαρη και τη αγάπη τους για το καλό φαγητό αλλά εντελώς διαφορετικοί σε μυαλό και απόψεις οι παίκτες αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τις επιλογές τους και να έρθουν σε αντιπαράθεση με γιατρούς, ειδικούς καλεσμένους και διαιτολόγους. Ναι μεν καλούνται να συζητήσουν με ένα διαβητικό που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και να δουν ότι το πάχος μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία αλλά από την άλλη προσκαλεί ανθρώπους να γράψουν θετικά μηνύματα στο δέρμα τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στα πολλά κιλά. Η αληθινή τηλεόραση εκμεταλλεύεται- για μία ακόμα φορά- τη γύμνια που έρχεται μέσα από αντιπαραθέσεις και ξεσπάσματα και την πετάει στο πρόσωπο των τηλεθεατών σαν αφράτη και υγρή- από το σιρόπι στο παντεσπάνι- τούρτα.

«Άνθρωποι και ποντίκια»

Ρεαλιστικό αριστούργημα, βίαιο ξέσπασμα, ενοχλητικό ουρλιαχτό. Η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη «Άνθρωποι και ποντίκια» συνεχίζει να παίζει- στην καρδιά και το «προαύλιο» του Cartel- με τα χώματα, εντός και εκτός σωμάτων και ψυχών. Το πανέξυπνο θεατρικό δημιούργημα οδηγεί τον θεατή σε ένα κινηματογραφικό και πανέμορφο, τοπίο χρωμάτων, βρωμιάς και αδημονίας. Μία στιγμιαία και αιώνια επιθυμία για χρήματα και sex. Μια λαχτάρα για φυγή και όνειρα. Αχαλίνωτο σε γλώσσα και συναίσθημα το έργο υποκύπτει στο ταλέντο του δημιουργού του και εξακολουθεί να είναι η παράσταση (και) της φετινής θεατρικής σεζόν.

«Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes»

Ο διαβόητος serial killer Ted Bundy διηγείται μια ζωή γεμάτη αποτρόπαια εγκλήματα. Μέσα από την φυλακή έρχεται στον έξω κόσμο με τη βοήθειας μιας σειράς ηχογραφήσεων σε κασέτες. Η προσεγμένη τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix παρουσιάζει την ζωή και το –γεμάτο αίμα- έργο. «Θα τον περιέγραφα ως ό, τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει στον διάβολο», είχε πει για αυτόν o αστυνομικός ερευνητής Joseph Aloi. Ο γοητευτικός- τότε- νεαρός φοιτητής της Νομικής πλησίαζε τα θύματά του, τις πήγαινε στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια τις αναισθητοποιούσε, τις βίαζε, τις σκότωνε και έθαβε τα σώματά τους. Ο αριθμός των θυμάτων του παραμένει άγνωστος ενώ έχει ομολογήσει μόλις 30. Η ζωή του θα γίνει κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Zac Efron.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Bradley Cooper τραγουδά με τους Pearl Jam το “Maybe It’s Time” στο BottleRock Napa Valley

Ο Cooper είναι γνωστό πως είχε εμπνευστεί από τον Eddie Vedder για την ερμηνεία του χαρακτήρα του Jackson Maine στη δημοφιλή του ταινία από το 2018, A Star Is Born

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρία Καβογιάννη: Η ηλικία, η «άγνωστη» προσωπική ζωή & το πρώτο επάγγελμα

Οι αξέχαστοι ρόλοι και η καθηλωτική ερμηνεία στο Maestro

FITNESS

Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα squats στη γυμναστική

Τα καθίσματα είναι μια πολύ σημαντική άσκηση, χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μην το παρακάνεις

CELEBS

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Εκτός από το έμφραγμα, έπαθα και δυο ανακοπές»

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε για την περιπέτεια της υγείας του