Άτακτα και viral Χριστούγεννα

Η αταξία επιβραβεύεται, η πρώτη κάρτα των Χριστουγέννων εκτίθεται και ένα viral- κορίτσι ταξιδεύει στον χρόνο 

Γιώργος Βλαχογιάννης

 

Το θαύμα της πρώτης –έντυπης- Χριστουγεννιάτικης κάρτας

Μία εικαστική δημιουργία του 1843, η οποία αποτέλεσε την αρχή μιας βιομηχανίας ευχών, αγάπης και έντονων συναισθημάτων, εκτίθεται στο Μουσείο του Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο. Η πρώτη έντυπη Χριστουγεννιάτικη κάρτα -παγκοσμίως- βασίζεται σε σχέδιο του Χένρι Κόουλ και εικονογράφηση του Τζον Κάλκοτ. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε το έργο του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Απεικονίζει μία οικογένεια που απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί καθισμένη γύρω από το τραπέζι ενώ συνοδεύεται από το μήνυμα: «Ευχές για Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος».

Ένα παιδί που μετρούσε αρκετές τιμωρίες δικαιώθηκε και έκανε την αταξία του επάγγελμα

Ο Joe Whale είναι εννέα ετών. Ανήκει σε αυτά τα παιδιά που δεν κάθονται φρόνιμα και η ζωή του στο σχολείο έχει ένα σωρό τιμωρίες επειδή αντί να καθίσει με σταυρωμένα χέρια αποφάσισε να εκφραστεί ζωγραφίζοντας. Δεν έδινε μεγάλη σημασία στην παράδοση του μαθήματος αντιθέτως έπαιρνε τα υλικά του και έπεφτε με τα μούτρα στην καλλιτεχνία. Οι γονείς του- προνοητικοί- αντί να μπουν στη διαδικασία της επιπλέον τιμωρίας αποφάσισαν να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο του παιδιού τους. Τα μαθήματα καλλιτεχνικών όπου τον έστειλαν και παρακολουθεί μετά το τέλος του σχολείου είχαν ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στο να αναλάβει να διακοσμήσει τον τοίχο του εστιατορίου «Number 4» που βρίσκεται στο Shrewsbury της Αγγλίας. Μέσα σε 12 ώρες ο μικρός και ανήσυχος ζωγράφος κατάφερε να κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό και όμορφο μετατρέποντας έναν τοίχο σε καμβά τέχνης. Η παρουσία του Joe στα social media είναι αξιοπρόσεκτη και κάποιος μπορεί να τον βρει με το όνομα «Doodle Boy» και να απολαύσει τα έργα του. «Πάντα του άρεσε να ζωγραφίζει, κάτι που παρατήρησαν και οι δάσκαλοί του που τώρα μοιράζονται τις ζωγραφιές του στο Instagram», εξηγεί ο πατέρας του αγοριού και συνεχίζει «Θα συμβούλευα τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους προκειμένου να ακολουθούν το πάθος και τα όνειρά τους».

Γκρέτα η ταξιδεύτρια 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μοιάζει πάρα πολύ με ένα κορίτσι που ζούσε το 1898 στον Καναδά. Η ακτιβίστρια από τη Σουηδία που διεκδικεί τα όνειρα, την ζωή της και τα βάζει με τους μεγάλους που της τα κλέβουν-όλα- με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και τον αέρα που αναπνέουμε βρήκε τη σωσία της. Η φωτογραφία προέρχεται από τα αρχεία του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και δείχνει τρία παιδιά σε ένα χρυσωρυχείο του Καναδά. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια φωτογραφία που χρονολογείται γύρω στο 1898. Στο twitter οι αντιδράσεις όλων έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μοιάζουν τόσο ίδιες που αναφέρονται στη σύγχρονη Γκρέτα αποκαλώντας την «ταξιδεύτρια στον χρόνο».

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares