Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: "Προβλήματα" πολυτελείας

Ας είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουμε


Νάντια Γεωργίου

 

Είμαστε  μέσα στις γιορτές κι όλο και πιο συχνά ακούμε για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις δυσκολίες τους και για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Αναρωτιέμαι τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχουν προβλήματα, όλα είναι καλά και τακτοποιημένα; 
Ακούμε λοιπόν για παιδάκια που μένουν στο δρόμο, για ορφανοτροφεία που χρειάζονται ρούχα και τρόφιμα, για ΜΚΟ που έχουν ανάγκη από πράγματα, από το χρόνο μας, από οτιδήποτε μπορούμε να τους προσφέρουμε.
Και συνήθως αυτήν την εποχή του χρόνου οι περισσότεροι συγκινούμαστε και βοηθάμε. Ακούμε όμως και άλλα...
Πρόσφατα στο μετρό συζητούσε ένα ζευγάρι. Η γυναίκα είχε ξεχάσει τα γυαλιά ηλίου της στο σπίτι. «Δεν το πιστεύω ότι τα ξέχασα. Δεν γίνεται. Πώς θα κυκλοφορήσω έτσι»; «Θέλεις να πάρεις τα δικά μου;» προσφέρθηκε ο άντρας. «Είσαι καλά; Αυτά είναι παλιομοδίτικα,» απάντησε η γυναίκα (Rayban τα γυαλιά). «Πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω άλλα. Τώρα στο πρώτο μαγαζί που θα βρούμε. Αν δεν έχω τουλάχιστον δύο-τρία ζευγάρια δεν μπορώ, δεν γίνεται». Και γελώντας συνέχισε: «Σοκ έχω πάθει. Τεράστιο πρόβλημα, σου λέω».
Στο απέναντι κάθισμα συζητούσαν δύο νεαροί άντρες. «Τελικά δεν την πήρες την καινούρια smart TV που έλεγες; Και πώς θα βλέπεις τις ματσάρες του Euro League ρε Ηλία με την περσινή μπακατέλα που έχεις; Και να σου πω και κάτι άλλο; Την άκουσα όταν μου είπες ότι θα κάνεις Πρωτοχρονιά με την κοπέλα σου και τους γονείς σου. Καλά και μετά δεν θα πας clubbing; Και πώς θα την περάσεις έτσι ρε φίλε; Γιορτές είναι αυτές; Τι ζόρια τραβάς κι εσύ»!
Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχεις ακούσει πολλά και διάφορα «προβλήματα». Όμως άνοιξε λίγο τον ορίζοντά σου και σκέψου. Γιατί αν έχεις την υγεία σου, φαγητό να φας, σπίτι να κοιμηθείς, πηγαίνουν τα παιδιά σου σχολείο, μπορείς να τα φέρεις βόλτα οικονομικά (έστω και με δυσκολία) είσαι από τους λίγους και προνομιούχους ανθρώπους αυτού του πλανήτη! Και τότε έχεις αυτό που εγώ ονομάζω «προβλήματα πολυτελείας». Για παράδειγμα «αν θα βάλεις το πράσινο ή το κίτρινο φόρεμα» ή το αν «η θεία Αμαλία θα σας καλέσει φέτος στο πάρτι της ή όχι». Τι λες, είναι στ’ αλήθεια προβλήματα; Είναι προβλήματα ουσίας; Επηρεάζουν δηλαδή τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου; Ας είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουμε και ας προσφέρουμε την αγάπη και τη βοήθειά μας απλόχερα στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας όχι μόνο τώρα αλλά κάθε μέρα του χρόνου!

 Με Αγάπη και Υγεία η Καινούργια Χρονιά!

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department