Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Άκου καλά αυτά που λες στους άλλους

Συμβουλές  με δύο μέτρα και δύο σταθμά


Νάντια Γεωργίου

Είμαστε στο σπίτι μιας φίλης και συζητάμε πως αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές προκλήσεις των παιδιών μας. Πως αντιδράς όταν το παιδί σου δεν θέλει να κάνεις κάτι που αφορά εκείνο; Είτε αυτό είναι 5 είτε 17 χρόνων. Η Μαρία μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία που είχε με την 6-χρονη κόρη και τον άντρα της.
Στη διάρκεια του διαβάσματος ο άντρας της ζήτησε από την κόρη τους να του δώσει το βιβλίο της για να δει κάτι. Εκείνη αρνήθηκε. Ο μπαμπάς το ξαναζήτησε πιο έντονα. Αρνήθηκε ξανά η κόρη. Ο μπαμπάς θύμωσε, ύψωσε τη φωνή του και το ζήτησε για τρίτη φορά με πολύ αγριεμένο ύφος: «Δώσ΄ το μου τώρα αμέσως μη θυμώσω. Και δεν είναι δικό σου. Εγώ σε στέλνω στο σχολείο»! Η πιτσιρίκα δεν έκανε πίσω, έβαλε κι εκείνη τις φωνές και έγινε μάχη. Ο μεγάλος μπαμπάς πήρε τελικά αυτό που ήθελε από την μικρή κόρη με καταδυναστευτικό τρόπο.
Μερικές ώρες αργότερα ο άντρας της Μαρίας μιλούσε με έναν φίλο του που δεν ήξερε τι να κάνει γιατί η 16-χρονη κόρη του δεν τον ήθελε μαζί της στις εξετάσεις των αγγλικών. Του είχε πει: «Δεν θέλω να έρθεις μαζί μου γιατί θα μου λες συνέχεια τι να κάνω και τι να μην κάνω, όπως κάνεις συνήθως, και αυτό θα με αποσυντονίσει». Ο μπαμπάς της προσπαθούσε να της αλλάξει γνώμη και της έλεγε ότι το έκανε για να την στηρίξει, γιατί ήθελε να είναι μαζί της και νοιαζόταν για εκείνη. Η Μαρία άκουσε με έκπληξη τον άντρα της να συμβουλεύει το φίλο του να μην πάει αφού το παιδί δεν ήθελε και να τον παροτρύνει να βρει άλλους τρόπους που ταιριάζουν στην κόρη του για να την υποστηρίξει.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ίδιο άνθρωπο που πριν λίγο έλεγε και έκανε το αντίθετο! Σου θυμίζει κάτι; Πόσο εύκολα αλήθεια λέμε στους άλλους τι να κάνουν! Πόσο εύκολα προσφέρουμε τις συμβουλές μας! Να ξέρεις ότι όταν δίνεις σε κάποιον συμβουλή στην ουσία τη δίνεις στον εαυτό σου. Γιατί όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς, η γνώμη σου είναι πάντα υποκειμενική! Την λες για να την ακούσεις εσύ! Άκου λοιπόν καλά αυτά που λες στους άλλους μήπως τελικά καταφέρεις να αλλάξεις κι εσύ κάτι στη δική σου συμπεριφορά!
Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα