Skip to main content

BLOGS

Οκτώ σούπερ προτάσεις για δουλειά για σένα της Generation Z!

Όλες από το σπίτι σου


Κατερίνα Ανδρομιδά

Ας μη κρυβόμαστε και μεταξύ μας...

Όλοι εμείς που αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τον κόσμο από το 1997 έως το 2012 είμαστε η γενιά που αντί για  02 (οξυγόνο) ζει με  σειρές, ταινίες, συναυλίες  και πολύ πολύ chat.

Ναι, στείλαμε το πρώτο μας μήνυμα στην έκτη δημοτικού, μετά συνδεθήκαμε στο wow για την εποχή MSN, μετά φτιάξαμε τρια -τέσσερα προφίλ στο Facebook (πρώτα για να κρύψουμε τις ανασφάλειες του γυμνασίου, μετά του λυκείου και μετά του πρώτου έτους).

Σήμερα έχει Instagram, πολύ Instagram. 

Η γενιά μας κατάφερε να κάνει όπλο το Instagram και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Όπλο όχι μόνο για τη ψυχαγωγία αλλά και για τη δουλειά.

Γλίτωσαμε με τα social media (αλλά κυρίως με το Instagram) τις επόμενες γενιές από τη συμμετοχή στο X Factor, από καστ με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τη λιποθυμία κατά τη διάρκεια θεατρικής ακρόασης.

Είναι για εμάς κάτι αντίστοιχο με το 7 Μέρες TV για τους γονείς μας.

Κι όμως, η Generation Z καταφέραμε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό.

Και για να περάσουμε στο δια ταύτα, αν η καραντίνα έχει χτυπήσει και το τελευταίο κύτταρο αυτοπεποίθησής σου και κλαις κρατώντας το πτυχίο φαρμακευτικής, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω επαγγέλματα και ίσως σε πλημμυρίσουν (τυφλές) ελπίδες :

1. Αν όλοι οι φίλοι σου σε κάνουν παρέα για τη σοκολατόπιτα και τα σουφλέ που τους φτιάχνεις, ξέχασέ τους και ρίξε το ενδιαφέρον σου στα δικά μας στομάχια.

Ένα προσωπικό blog μπορεί να είναι το ήμισυ του παντός.

Καιρός του δεν είναι να συνταξιοδοτηθεί ο Παρλιάρος;

2. Αν είσαι ο προσωπικός stalker όλων γύρω σου και η κάρτα μνήμης σου είναι φουλ με φωτογραφίες ανθρώπων που είδες στο τρένο και στο μετρό, με πλάτες σε γκαλερί που επισκέφτηκες (όσο πρόλαβες προ κορωνοϊού) και με ηλιοβασιλέματα στη Πάρο, τότε σκέψου το για freelancer φωτογράφος.

Instagram  έχεις, δεν έχεις;

3. Και μιας που μιλάμε για Instagram, αν παρατήρησες τις προάλλες που κατέβαζες τα καλοκαιρινά ότι το 75% της ντουλάπας σου είναι second hand, τότε φόρα έναν πειστικό συνδυασμό και επισκέψου το κατάστημα που έχεις χτίσει με τα πεντάευρά σου. 

Ποτέ δε ξέρεις, έχεις χτίσει και όνομα...

4. Δεν αμφιβάλλουμε οτι η Kim μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ότι μπορεί να ξεπληρώσει και τα 4 -5 μνημόνια (πόσα είναι;).

Ο ανταγωνισμός, όμως, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου.

 

Γιατί να μη γίνεις ο/η επόμενος/η influencer;

5. Αν είδες τη καινούρια μικρού μήκους του Β. Κεκάτου και ταράχτηκες επειδή συνειδητοποίησες πως το βιντεάκι που είχες τραβήξει το καλοκαίρι στη Γαύδο έμοιαζε με αυτό, τότε φτιάξε ένα δημόσιο προφίλ στο Instagram (πού αλλού;) και όλα θα έρθουν από μόνα τους.

Στέγη is calling...

6. Ναι, ο Κουτσόπουλος αποκαλύφθηκε.

Φτιάχνει  πορτοκαλόπιτα σπίτι του ακούγοντας παράλληλα Διάφανα Κρίνα και Γιάννη Αγγελάκα.

Το Samano Radio είναι όντως καταπληκτική συντροφιά για τα Σαββατοκύριακα.

Καλή ιδέα μια διαδικτυακή εκπομπή με τις δικές σου μουσικές αποχρώσεις, δεν είναι;

7. Η Μαίρη Συνατσάκη είναι πράγματι ανάρπαστη στο YouTube αλλά δεν έχει σκύλο, μόνο γάτα. 

Μήπως ήρθε η στιγμή να φέρεις τα πάνω κάτω;

Αρκετά με τις παραδοσιακές αξίες των YouTubers.

 

 

 

8. Τελευταία και καλύτερη δουλειά για σένα.

Για σένα που μοναδική αφορμή για να βγεις στο μπαλκόνι σου το καλοκαίρι είναι μια παγωμένη μπύρα,  για σένα που αρνείσαι να σβήσεις τα κεριά της τούρτας σου αν δεν βρίσκονται στο ψυγείο τουλάχιστον 10 παγωμένες Fix.

Ναι, ήρθε ο καιρός να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, να εμπνευστείς από τις εμπ(υ)ρίες σου και να φτιάξεις τη δική σου μπύρα!

Κάντο για εμάς...

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα