Οδοιπορικό στην εποχή που οι άνθρωποι πάρταραν στους δρόμους όλη μέρα

Ένα φωτογραφικό flashback με άφθονο χρώμα από το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Κατερίνα Ανδρομιδά

Τον λες γνώστη των καρναβαλιών αφού επί χρόνια είναι ''ανταποκριτής'' σε ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια του κόσμου, αυτό του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος μετά από χρόνια σε αυτή τη δουλειά, το καλύτερο μέρος του καρναβαλιού δεν είναι οι σάμπα χοροί αλλά το πάρτυ που ακολουθεί στους δρόμους επί...ωρες.

Πολύχρωμα κοστούμια, παράξενα αλλά όμορφα βαψίματα, κορδέλες και όποιο χρώμα υπάρχει στη χρωματική παλέτα είναι παρόντα όλα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους με έναν και μόνο σκοπό: να σκορπίσουν χαρά και κυρίως κέφι. Μουσική, χοροί και σουρεάλ σκηνικά είναι όλα τους απαραίτητες προϋποθέσεις.

Παρακάτω ακολουθεί ένα μέρος από τα πορτραίτα ανθρώπων που έχουν λάβει μέρος στο καρναβάλι όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, το εν λόγω φωτογραφικό πρότζεκτ έχει όνομα: Humanos do Carnaval. Κι ενώ μπορεί να ακούγονται αρκετά μακρινά όλα αυτά και ίσως αφήνουν μία αίσθηση πικρίας, οι φωτογραφίες σου μεταφέρουν το αίσθημα πως αποκλείεται να μη πάνε όλα καλά!

Μπορεί οι σκηνές σ' αυτό το πρότζεκτ να φαντάζουν σαν επιστημονική φαντασία στα μάτια μας, λόγω της αποχής μας από οτιδήποτε έχει ως κέντρο το πάρτυ, αλλά καλό είναι να μας τα υπενθυμίζουμε για να μη ξεχάσουμε πώς γιορτάζουμε όταν επιστρέψουν οι παλιές καλές μέρες...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares