Skip to main content

BLOGS

Αυτός ο διαγωνισμός φωτογραφίας θα σου φέρει πίσω το χαμένο σου ζεν

Φωτογραφίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το 2020


Κατερίνα Ανδρομιδά

Καθιερώθηκε το 1981 ως παγκόσμια ημέρα ειρήνης ή αλλιώς εσωτερικής γαλήνης. Και με τί είναι ταυτόσημη η ειρήνη για τον καθένα μας; Για άλλους με την εσωτερική συμφιλίωση, για άλλους με ένα οικογενειακό παγωτό. Ο καθένας βρίσκει την εσωτερική του ηρεμία σε διαφορετικά μέρη.

Στις 24 Αυγούστου φωτογράφοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον διαγωνισμό #Peace2020 και κλήθηκαν να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες με θέματα που αποπνέουν (μόνο) γαλήνηΟι φωτογραφίες των φιναλίστ μαρτυρούν κάτι πολύ κοντινό στην φιλοσοφία του ζεν. Το στοιχείο του νερού, η επαφή με τη φύση και το ζωικό βασίλειο, ο διαλογισμός, οι ώρες που περνά κανείς με τον εαυτό του ή αλλιώς ''The art of doing nothing'' που θα'λεγε και η Τζούλια Ρόμπερτς στο ''Eat, pray, love'' είναι όλα στοιχεία των φωτογραφιών.

 

 

 

 

Ένα επίσης δυνατό στοιχείο στο υλικό των φιναλίστ που θα λέγαμε πως έχει πρωτοκαθεδρία στα θέματα είναι ο ύπνος. Δεν θα μπορούσε να λείπει, άλλωστε. Δύο δίδυμα αδερφάκια που έχασαν κάθε επαφή με τη πραγματικότητα του σούπερ μάρκετ αφού αποκοιμήθηκαν στο καρότσι, μία γάτα που οριακά κρέμεται από το τραπέζι στη προσπάθειά της να βολευτεί για να κοιμηθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τον #Peace2020 για να εκτιμήσουμε την αξία του power nap...

 

 

 

Αυτό που φαίνεται να προκύπτει σαν μήνυμα από τον διαγωνισμό είναι η σημαντικότητα των στιγμών χαλάρωσης στη ζωή μας. Σε μία εποχή που όλοι μας είμαστε alert 24/24 και μας φαίνεται έως και περίεργο ή μη φυσιολογικό το να μην ασχολούμαστε με τίποτα κάποιες φορές, αυτός ο διαγωνισμός έρχεται να μας ταρακουνήσει και να μας διδάξει την αξία της ξεγνοιασιάς και της θαλπωρής που πρέπει σιγά σιγά να αναπτύξουμε μέσα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα