Skip to main content

BLOGS

Η Marta Smyk μας συστήνει ξανά τη μητέρα φύση μέσα από χρωματιστά γυαλιά

Σε μία προσπάθεια να μας ξυπνήσει μνήμες από τον προcovid κόσμο


Κατερίνα Ανδρομιδά

Το πάθος της για τη φύση βρήκε αφορμή να υπάρξει και μέσα στη τέχνη μετά τη πρώτη της εβδομάδα στη δουλειά σε κάποιο μαγαζί στο Μπρίστολ. Μέσα από τη καθημερινή της επαφή με το υλικό του γυαλιού αποπειράθηκε (και τελικά τα κατάφερε), αν κρίνουμε από το Instagram της, να φέρει τη φύση λίγο πιο κοντά μας...

Μετά τη τελευταία μας εμπειρία τον περασμένο Μάρτιο που υποχρεωθήκαμε όλοι στο κόσμο σε lockdown, λίγο έφτανε για να  ξεχάσουμε οριστικά τους ήχους της φύσης. Το κελάηδισμα, το πέταγμα, τον αέρα. Η Marta Smyk λατρεύει τη φύση και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Γι' αυτό ξεκίνησε μία ιδιαίτερη χειρονακτική ασχολία. Έφερε πεταλούδες, καράβια, χελιδόνια, μανιτάρια, φύλλα, κουνούπια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς στο σπίτι της. 

''Αυτό που με ενθουσίαζε πιο πολύ ήταν ότι κατάφερα να συνδυάσω την αγάπη μου να φτιάχνω πράγματα από γυαλί με την τεράστια αγάπη που έχω για τη φύση, εμπνέοντας μάλιστα και άλλους ανθρώπους στο να συνδεθούν μαζί της'' επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bored Panda.

Με μία πρώτη ματιά καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι το μεράκι και η έμπνευση είναι στοιχεία που δε λείπουν από τη τέχνη της Marta. Εκτός όμως από τον θαυμασμό που σου δημιουργούν τα έργα της, σε κάτι άλλο που αξίζει να σταθούμε είναι στο πόσο θετικά τελικά λειτουργούν αυτά τα έργα βλέποντάς τα κανείς καθημερινά κρεμασμένα στα κλειδιά του, ή στη πόρτα του ή στα ντουλάπια του.  Και αυτό γιατί οι μυρωδιές αλλά και οι εμπειρίες που όλοι έχουμε ζήσει αυτά τα χρόνια μέσα στη φύση από τον καθημερινό περίπατο μέχρι τις διακοπές, είναι κομμάτια που μας έλειψαν περισσότερο από όλα, ακόμη κι από το delivery. Έργα από χρώματα που δεν μπορούμε να συναντήσουμε σε καμία περίπτωση στις οθόνες μας με τους κυματισμούς του γυαλιού να τα ζωντανεύουν ακόμη πιο έντονα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα