Skip to main content

BLOGS

Χρόνια πολλά Ήβη Αδάμου!

Με επιτυχημένη καριέρα στο τραγούδι κι ευτυχισμένη προσωπική ζωή διανύει την καλύτερη εποχή της



Για το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό γεμάτο επιτυχίες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ταλαντούχα, πανέμορφη, ισορροπημένη, ξέρει να γοητεύει τους θαυμαστές της ενώ δεν σταματά να δοκιμάζεται σε νέα ήδη και να τολμά καλλιτεχνικούς πειραματισμούς. Δεν φοβάται να παίξει και με την εμφάνισή της, χαρίζοντας μας αρκετές εντυπωσιακές μεταμορφώσεις τα τελευταία χρόνια. Η Ήβη Αδάμου γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της είναι Κύπριος, ενώ η μητέρα της κατάγεται από τη Βουλγαρία. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα θεωρίας, τραγουδιού και πιάνου. Ξεχώρισε ήδη σε ηλικία εννέα χρονών, όταν συμμετείχε σε έναν κυπριακό διαγωνισμό τραγουδιού όπου κέρδισε την 1η θέση.

Το 2009, στα 16 της, πέρασε από οντισιόν για τη δεύτερη σεζόν της ελληνικής εκδοχής του show The X - Factor, καταφέρνοντας να περάσει στα live shows, με την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους. Τον Απρίλιο του 2010, συνεργάστηκε με τους Stavento για το τραγούδι «Σαν Έρθει Η Μέρα», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο cd του συγκροτήματος «Μια Φορά Κι Έναν Καιρό». Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία εκείνου του καλοκαιριού έχοντας τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα για το 2010. Το καλοκαίρι ακολούθησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τους Stavento με την Ήβη, αλλά συμμετείχαν και στην περιοδεία της Amita Motion Tour. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιά ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Στις 14 Ιουνίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι «Last Kiss / Προσευχή» με το συγκρότημα OtherView. Ενώ στις 11 Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd, «Καλοκαίρι Στην Καρδιά». Η απονομή του χρυσού της δίσκου έγινε στο 2ο live της τρίτης σεζόν του The X-Factor Greece.

https://www.instagram.com/p/ClTLpV1IWUh/

Επιπλέον, ερμήνευσε τα soundtracks των παιδικών ταινιών «Barbie: Η Βασίλισσα των Ωκεανών» και «Barbie: Η Βασίλισσα της Μόδας». Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο της προσωπικό cd με τίτλο «Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου», στο οποίο συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά» σε συνεργασία με τις Melisses. Με αυτή τη συνεργασία ακολούθησε καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο. Στις 14 Ιουνίου εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι «Everybody Dance Now» μαζί με τον Μηδενιστή. Την ίδια χρονιά, υπήρξε υποψήφια σε πέντε κατηγορίες, κερδίζοντας το βραβείο «Καλύτερο Video Clip Hip Hop» για το τραγούδι «Σαν Έρθει Η Μέρα». Τον Ιούλιο του 2011 κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο, «Σαν Ένα Όνειρο».

Τη χειμερινή σεζόν 2011-2012 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Posidonio Music Hall με τους Πάνο Κιάμο και Κώστα Μαρτάκη. Παράλληλα, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Επιπλέον κέρδισε το βραβείο Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2010 στα βραβεία Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς 2010.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision καθώς και τα τρία υποψήφια τραγούδια της, «Call The Police», «You Don't Belong Here» και «La La Love». Στις 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο κυπριακός τελικός όπου νίκησε το «La La Love». Στις 30 Ιανουαρίου επανακυκλοφόρησε το cd «Σαν Ένα Όνειρο» ως euro edition με τα κομμάτια του τελικού αλλά και την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «You Don't Belong Here» ως "Φωτιά Βροχή.

Τον Ιούνιο 2012 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας μαζί με τους Onirama το τραγούδι «Δεν Υπάρχεις / Lunatic». Ήταν επίσης υποψήφια σε τρεις κατηγορίες και κέρδισε το βραβείο «Καλλιτέχνης της χρονιάς – Κύπρος». Επιπλέον, ήταν υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro - Γυναίκες της χρονιάς 2011 στην κατηγορία Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2011.

Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Άσε Με» σε συνεργασία με την Κλεοπάτρα, ενώ τον Μάρτιο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους Stavento το τραγούδι «Να Σου Τραγουδώ». Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το «Πονάνε Οι Αγάπες» και λίγο αργότερα έγινε videoclip. Τον Ιούνιο εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards μαζί με τους Anise K. και Shaya ερμηνεύοντας το τραγούδι «Walking On Air». Επιπλέον ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Το καλοκαίρι του 2013 οργάνωσε μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τη χειμερινή σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Barbarella: 80s The Musical» στο Θέατρο Πειραιώς 131. Στις 4 Απριλίου εμφανίστηκε στο 4ο MadWalk by Coca Light - The Fashion Music Project, μαζί με τις Ελισάβετ Σπανού και Κόρτνι Πάρκερ, τραγουδώντας σε νέα έκδοση το γνωστό κομμάτι «Sway». Τον Ιούνιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας με τον Μιχάλη Κουινέλη και τον Κώστα Τουρνά τη νέα έκδοση του κομματιού «Να Σου Τραγουδώ» αλλά και το «Μην Της το Πεις». Στις αρχές του 2016 κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Τίποτα Δε Μας Σταματά», ενώ τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους αργότερα πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το τραγούδι «Άκου Σώπα». Τη χειμερινή σεζόν 2016-2017 έκανε live εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα.

Το 2017 κυκλοφόρησε δύο τραγούδια: το «Αυτό Τον Καιρό» και το «Μη Στάξει Και Μη Βρέξει». Τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 έκανε live εμφανίσεις στο Αθηνών Αρένα με τους Αντώνη Ρέμο και Ελένη Φουρέιρα ενώ έπαιξε και στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» στο Θέατρο Ακροπόλ. Το 2018 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Πάμε Και Μη Ρωτάς» και «Δικό Μου» με τους Stavento.

https://www.instagram.com/p/ClQ44VvofIg/

Το 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Πάω" με την Κόνι Μεταξά και έκανε live εμφανίσεις στο Diogenis Studio με τους Μαρινέλλα, Έλενα Παπαρίζου, Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Τη χειμερινή σεζόν 2019-2020 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Stan. Τον Νοέμβριο του 2020, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Φωτιά Μου" μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Για Σένα" μαζί με τους Stavento. Τη χειμερινή σεζόν 2021-2022 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Πέτρο Ιακωβίδη.

https://www.instagram.com/p/ClJmKgXoC1J/

Από το 2011, έχει σχέση με τον ράπερ του συγκροτήματος Stavento, Μιχάλη Κουινέλη, με τον οποίο γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν διαγωνιζόμενη ακόμη στο The X-Factor και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2010, στο τραγούδι «Σαν Έρθει η Μέρα».

Έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την Ανατολή-Νεφέλη, που γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη