Skip to main content

BLOGS

«Δεν είμαι πολύ καλός στο να εξημερώνομαι. Προσπάθησα»

Happy Birthday Ralph Fiennes



Του αρέσουν οι μεταμορφώσεις και συνεχίζει να εκπλήσσει με τους ρόλους του. Από τους ηθοποιούς που ξεχώρισε από την πρώτη του εμφάνιση και συνεχίζει μέχρι σήμερα να σε γοητεύει, από τους άντρες που διατηρούν σε ισορροπία την αρρενωπότητα με την οξύνοια και το ρομαντικό σπινθηροβόλο βλέμμα, μεγαλώνει και παραμένει αδιαμφησβήτητα όμορφος και ξεχωριστός.

Ο Ρέιφ Φάινς (Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes) γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1962 και είναι Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες όπως Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List, 1993), Ο Άγγλος Ασθενής (The English Patient, 1996), Η Καμαριέρα (Maid in Manhattan, 2002), Κόκκινος Δράκος (Red Dragon, 2002), Ο Επίμονος Κηπουρός (The Constant Gardener, 2005) και στις ταινίες Χάρι Πότερ ως Λόρδος Βόλντεμορτ. To 2008 συμπρωταγωνίστησε με την Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία Σφραγισμένα Χείλη (The Reader, 2008) και το 2009 έκανε μια μικρή εμφάνιση στο The Hurt Locker (2009).

Πιο πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία Η Τιτανομαχία (Clash of the Titans, 2010) και στη συνέχειά της Η Οργή των Τιτάνων (Wrath of the Titans, 2012). Το 2011 πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την κινηματογραφική μεταφορά της τραγωδίας του Σαίξπηρ Κοριολάνος (Coriolanus), το 2012 εμφανίστηκε στην 23η ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο Skyfall και το 2014 πρωταγωνίστησε στην ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel).

Ο Φάινς έχει βραβευτεί με το βραβείο Τόνι και έχει βρεθεί δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Επίσης είναι πρεσβευτής της UNICEF.

 

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Δεν είμαι πολύ καλός στο να εξημερώνομαι. Προσπάθησα. Βρίσκω την οικιακή ζωή κλειστοφοβική - τις ρουτίνες και τις συνήθειες και τα μοτίβα».

 

«Ένα από τα πράγματα που μας ενώνει ως οικογένεια είναι η κοινή αίσθηση του χιούμορ».

 

«Οι κηπουροί είναι καλοί στη φροντίδα και έχουν μεγάλη ποιότητα υπομονής, είναι τρυφεροί. Πρέπει να είναι επίμονοι».

 

 

«Υποθέτω ότι θα ήθελα να εκπλαγώ από κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα».

 

«Δεν μετανιώνω για κάτι».

 

«Πρέπει να καταδυθείς πέρα από όρια και πεποιθήσεις. Δεν έχεις χρόνο να το πολυσκεφτείς, πρέπει απλώς να το κάνεις».

https://www.instagram.com/p/CGm4SFuAPmN/

«Απομακρύνομαι από την προσπάθεια να καταλάβω γιατί υποδύομαι. Απλώς ξέρω ότι πρέπει να το κάνω».

 

«Νιώθεις ότι εργάζεσαι για να αποδείξεις κάτι. Έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι αυτό το συναίσθημα».

 

«Οι μικρές στιγμές μπορούν να έχουν μια αίσθηση και μια υφή που είναι πολύ πραγματική».

 

«Ο Θεός δεν είναι τίποτα ανθρώπινο. Ο Θεός είναι δύναμη, ο Θεός είναι χάος, ο Θεός είναι άγνωστος. Ο Θεός είναι ταυτόχρονα τρόμος και φώτιση».

 

«Υπάρχει μια ένταση στις σχέσεις μεταξύ της επιθυμίας να επιστρέψεις στη μήτρα, αλλά και της επιθυμίας να είσαι ελεύθερος. Επειδή μερικές φορές οι φροντίδες της γυναίκας μπορεί να είναι υπερβολικά μητρικές και θέλεις να πεις “Αχ!”».

https://www.instagram.com/p/CG45Q_IAP12/

Ακόμα και στο καλύτερο υλικό, θα πρέπει πάντα να είσαι σε θέση να κάνεις την πλοκή για μια ιστορία, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή».

 

«Υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που σφίγγετε το χέρι κάποιου, συνομιλείτε με κάποιον και ξαφνικά νιώθετε συνδεδεμένοι γιατί μοιράζεστε την ανθρώπινή σας ύπαρξη σε μια απλή στιγμή».

«Το να είσαι ηθοποιός σημαίνει να ζητάς από τους ανθρώπους να σε κοιτάξουν. Υποθέτω ότι αυτό το αποδέχομαι. Αλλά είναι ένα επάγγελμα στο οποίο η δουλειά είναι να δείξουμε έναν άλλο κόσμο και άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μέσω κομματιών του εαυτού σας και της φαντασίας και της εμπειρίας σας, αλλά στην πραγματικότητα, στο τέλος, δεν υποδύεστε τον εαυτό σας».

«Αυτό που με συγκινεί στην τέχνη είναι το ότι μας κάνει να αμφισβητούμε ποιοι είμαστε ως άνθρωποι».

Cover photo credits: Dylan Don

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ