Οι μάσκες που σχεδιάζει ο Matthias Kretschmer φέρνουν σε pop art, ταινίες, ήρωες και καλλιτέχνες που λατρεύουμε

''Κάθε μάσκα που φτιάχνω είναι μοναδική και όλες κρύβουν ένα μήνυμα''

Κατερίνα Ανδρομιδά

Ορκίστηκε μετά τη λήξη του πρώτου lockdown πως δεν θα ξανα σχεδίαζε μάσκες. Όμως η απρόβλεπτη φύση του κορωνοϊού (αφού δεν ξέρεις πότε θα σε βρει, όσο κι αν προσέχεις) είχε άλλα σχέδια για τον περίγυρο του Matthias Kretschmer. Τη δεύτερη καραντίνα τη πέρασε στην Αυστρία και είχε κι άλλα χρέη εκτός από το να φροντίζει την οικογένειά του που νόσησε, τα χρέη του διασκεδαστή.

Όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bored Panda δεν φτιάχνει μάσκες για να φοβερίσει τους άλλους, ούτε για να κουνήσει το δάχτυλό του, αλλά για να κινητοποιήσει και κυρίως να διασκεδάσει! Οι μάσκες που σχεδιάζει δεν μπαίνουν σε καμία περίπτωση σε σύγκριση με τις απλές χειρουργικές που έχει γίνει το δεύτερο πηγούνι μας. Αντιθέτως, είναι εμπνευσμένες από διάφορες ταινίες, ήρωες, καλλιτέχνες,  προσωπικότητες και έχουν επιρροές από την pop art. ''Κάθε μάσκα που φτιάχνω είναι μοναδική και όλες κρύβουν ένα μήνυμα.  Δεν σχεδιάστηκαν για να προειδοποιήσουν ή να τρομάξουν τον κόσμο λόγω της πανδημίας αλλά για να τους κινητοποιήσω να τις φορέσουν διατηρώντας την αστεία πλευρά τους ακόμη και κάτω από αυτές.''

Θα ήταν ψέμα αν δεν παραδεχόμασταν πως ίσως οι περισσότεροι από εμάς αναζητήσαμε κάποια στιγμή πιο...εμπνευσμένες μάσκες στο διαδίκτυο. Και ευτυχώς διάφορες εταιρίες έκαναν λίγο πιο διασκεδαστική την διαδικασία αφού με τον καιρό είδαμε να κυκλοφορούν λογών και λογών μάσκες.   Η προσπάθεια του Matthias ή σωστότερα η τέχνη του φαίνεται να είναι άκρως θεραπευτική για τον ίδιο και σίγουρα για τους γύρω του. Ξέρουμε όλοι άλλωστε πως όταν αναμετριόμαστε με  δύσκολες φάσεις, το να διακωμωδείς και να προσπαθείς να γελοιοποιήσεις έστω και με τέτοιους τρόπους τέτοιες καταστάσεις είναι το φάρμακο.

 

 

 

 

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares