Το νέο έργο του Banksy αφηγείται μια ιστορία πάθους πάνω στον τοίχο της παλιάς φυλακής Reading Gaol

Όταν ο κατάδικος Όσκαρ Ουάιλντ έστειλε γράμμα μέσα από το κελί του στην παράνομη αγάπη του, τον Άλφρεντ Ντάγκλας...

Κατερίνα Ανδρομιδά

Αν και δεν έχει κάνει ακόμη ''ανάληψη ευθύνης'' για το έργο που αντίκρισαν περαστικοί περνώντας από την παλιά φυλακή, γνωστή ως Reading Gaol, οι πρώτοι ψύλλοι κάνουν λόγο πως πρόκειται για άλλη μία εικαστική παρέμβαση του ανατρεπτικού πάντα Banksy. Η κλασική στολή με τις οριζόντιες γραμμώσεις που φοράει ο πρωταγωνιστής στο έργο ίσως προδίδει την υπογραφή του βρετανού καλλιτέχνη. Βλέπουμε έναν κρατούμενο να αιωρείται από έναν τοίχο σε μία προσπάθεια να δραπετεύσει χρησιμοποιώντας για σχοινί ένα σεντόνι  από το οποίο κρέμεται σα κλωστή μία γραφομηχανή.

snw.jpg

Για την ιστορία, η άλλοτε Reading Gaol φυλακή, η οποία σήμερα έχει το όνομα HM Prison Reading, βρίσκεται στο Berkshire της Αγγλίας και υπάρχει σημαντικό background. Τρόφιμος υπήρξει εκεί ο Ουάιλντ από το 1895 έως και το 1897 προκειμένου να εκτίσει τη ποινή κάθειρξης για την ''παράνομη'' σχέση του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας. Το παζλ ενώνεται πολύ πιο εύκολα για το νέο έργο του Banksy (;) στο οποίο πρωταγωνιστεί και μία γραφομηχανή λαμβάνοντας υπόψη τη πληροφορία πως ο Ουάιλντ έγραψε μέσα από τη φυλακή ένα γράμμα για τον Άλφρεντ Ντάγκλας, μέρος του οποίου δημοσίευσε ο τελευταίος μετά τον θάνατο του Ουάιλντ και είχε τίτλο De Profundis (Εκ βαθέων).

bna.jpg

 

nsma.jpg

Αυτό που μένει τώρα για να επαληθευτούν οι υποψίες μας είναι να δούμε το έργο στο προσωπικό λογαριασμό του Banksy στο Instagram, στον γνωστό τόπο του εγκλήματος, αφού πάντα μέσα από εκεί μας ενημερώνει για τα έργα του. Για την ώρα, ο επιμελητής Vince John διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως το έργο «μοιάζει να είναι ένας καινούργιος Banksy στη φυλακή του Ρέντινγκ ή μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω την παλιά λέξη “gaol” (όπως ήταν τότε γνωστή η εν λόγω φυλακή)» χαρακτηρίζοντας το έργο «και χιουμοριστικό και πολιτικά αιχμηρό».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares