Skip to main content

BLOGS

«Πάντα νομίζω ότι είμαι αυτή που πρέπει να αποδείξει κάτι»

Εμείς πάλι νομίζουμε ότι στα 36 της έχει ήδη αποδείξει τα πάντα, Happy Birthday Keira!



 

Όταν ήταν 5 ετών, ονειρευόταν να γίνει πειρατίνα, να έχει το καπέλο και όλα τα απαραίτητα, δεν χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια για να γίνει το όνειρό της, ή μάλλον ένα από τα πολλά πραγματικότητα. Από παίκτρια ποδοσφαίρου μέχρι πειρατίνα, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τη θηλυκότητά της, η γοητεία της εναρμονίζεται με το δυναμισμό της και το υποκριτικό της ταλέντο με την ξεχωριστή της εμφάνιση.

Η Κίρα Νάιτλι (Keira Christina Knightley) γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1985 είναι Αγγλίδα ηθοποιός αλλά με φήμη παγκόσμιου βεληνεκούς. Άρχισε την καριέρα της από παιδική ηλικία (μόλις 7 ετών στη σειρά Royal Celebration) αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά το 2003 με τη συμμετοχή της στις ταινίες Κάν' το όπως ο Μπέκαμ (Bend It Like Beckham), Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) και Περηφάνια και Προκατάληψη (Pride & Prejudice). Η Κίρα έχει γίνει πλέον μια αξιόλογη πρωταγωνίστρια με συμμετοχές σε γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ και έχει λάβει δυο υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2005 και το 2014.

Έχει περιγραφεί από δημοσιογράφους σαν «ιδιαίτερα ανοιχτή στα ΜΜΕ» σχετικά με την προσωπική της ζωή. Έχει δηλώσει ότι δεν της αρέσει να ντύνεται επιτηδευμένα γι' αυτό και προτιμά τους Βρετανούς που σύμφωνα με τη γνώμη της δεν δίνουν μεγάλη σημασία ακόμα και στην δική τους εμφάνιση. Η εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα της στην πρεμιέρα της ταινίας Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) οδήγησε πολλά μέσα να υποθέσουν ότι πάσχει από κάποια διατροφική δυσλειτουργία, αλλά η ίδια διέψευσε τις φήμες περί «νευρικής ανορεξίας».

Έχει πει αρκετές φράσεις πάνω σε αυτό το θέμα, όπως: «Να είσαι χαρούμενος στο σώμα σου. Είναι το μόνο που έχεις, έτσι προσπάθησε να σου αρέσει». «Έχω πολλή εμπειρία με την ανορεξία - η γιαγιά και η προγιαγιά μου υπέφεραν από αυτό, και είχα πολλούς φίλους στο σχολείο που υπέφεραν επίσης. Ξέρω ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να το παίρνεις στα αστεία και δεν το κάνω αυτό».

Τον Ιούλιο του 2006 δήλωσε ότι έχει γίνει εργασιομανής και αναφέρει «τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει ένα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω την περσινή χρονιά ούτε την χρονιά πριν από αυτή  καθώς και αν συνεχίσω να δουλεύω με αυτό το ρυθμό θα αρχίσω να μισώ αυτό που αγαπάω πιο πολύ να κάνω». Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως κάνει μια αποχή από το σινεμά στο μέλλον για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

 

 

Το 2010 σε μία συνέντευξή της δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να παρατήσει την υποκριτική στα 22 της χρόνια. Τα Χριστούγεννα του 2010, χώρισε με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της και συμπρωταγωνιστή της στο Περηφάνια και Προκατάληψη, Ρούπερτ Φρεντ.

Στη συνέχεια, η Knightley ξεκίνησε μια σχέση με τον μουσικό James Righton, των Klaxons, τον Φεβρουάριο του 2011. Παντρεύτηκαν στις 4 Μαΐου 2013 στο Mazan της Γαλλίας.  Έχουν δύο κόρες, την Edie, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2015, και τη Delilah, που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

Η ίδια αποκάλυψε το 2018 ότι είχε ψυχική διαταραχή στα 22 και διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες καθώς δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην ξαφνική άνοδο της φήμης της.

Ευτυχώς δεν έκανε πράξη την απειλή της του 2010 να σταματήσει την ηθοποιία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες και να υποδύεται σημαντικούς ρόλους και ηρωίδες (όπως η Κολέτ). Παράλληλα με την καριέρα της παίρνει ενεργή θέση σε διάφορα σοβαρά κινήματα και δράσεις που αφορούν από τη Διεθνή Αμνηστία, την οικιακή βία κι άλλες πτυχές για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Ενώ συχνά μαγεύει το κοινό της συμμετέχοντες σε καμπάνιες της Chanel.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ