Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης γίνονται ακόμα πιο όμορφοι μέσα από τους καμβάδες της Olya Nik

Πολυσύχναστοι δρόμοι, κομβικά πάρκα και πλανόδιοι μουσικοί είναι τα κύρια θέματα των έργων της

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Tο lockdown δεν εμπόδισε την Olya Nik από το να κάνει τις φωτογραφικές της βόλτες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ σε καμία περίπτωση δεν έβαλε πάγο στην ανάγκη της να ζωντανεύει σε πίνακες φιγούρες που συναντά έξω και της κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο, ώστε να τους δώσει μία θέση στο σαλόνι της μέσα από καμβάδες.

Η αγάπη της να μεταφέρει τις φωτογραφίες σε πίνακες έγινε αιτία για αυτή τη σειρά φωτογραφιών που έστησε μέσα στην καραντίνα και βλέποντας τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το ιδιαίτερο ταλέντο της. Εκτός αν θεωρείται τόσο απλό το να μεταφέρεις τα φιλμ σου με τη βοήθεια ακρυλικών χρωμάτων πάνω σε λευκούς πίνακες. Τα θέματά της είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης και τα μοτίβα που βλέπουμε στα έργα της είναι πολλά. Από πολυσύχναστους δρόμους μέχρι κομβικά πάρκα και πλανόδιους μουσικούς.

Η Olya διεκδικεί επάξια τον τίτλο της φωτογράφου δρόμου και βλέποντας τις φωτογραφίες της νομίζεις πως μεταφέρεσαι στους δρόμους και τα σημεία που έχει τραβήξει τα στιγμιότυπα. Το ίδιο νομίζεις και παρατηρώντας τα έργα της. Η επιλογή των χρωμάτων που κινείται, οι γραμμές που δίνει και η τόσο κοντινή αποτύπωση των φιγούρων με αυτές στις φωτογραφίες κάνει τα έργα της έως και χιουμοριστικά.

aact.jpg

aactn.jpg

aaaaea.jpg

aacnak.jpg

acanva.jpg

aavne.jpg

aache.jpg

aaca.jpg

aacava.jpg

aacaa.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares