Αυτός ο φωτογράφος μας μεταφέρει στην πραγματικότητα των ΜΜΜ προ-κορωνοϊού

Αιφνιδιαστικές κουβέντες με αγνώστους, βλέμματα, αποχαιρετισμοί και λογομαχίες στο μετρό

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Στριμωγμένοι επιβάτες σε βαγόνια ΗΣΑΠ, κοιμισμένοι ταξιδιώτες σε ΚΤΕΛ, πρωινές λογομαχίες στο μετρό, αποχαιρετισμοί σε σταθμούς, αδιέξοδες συζητήσεις στα αστικά λεωφορεία είναι όσα μας στέρησε η πανδημία και κατά κάποιον περίεργο τρόπο μας λείπουν. Τα ΜΜΜ ήταν μία καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους, ήταν κάτι σαν δεύτερο σπίτι τους και σίγουρα στο τέλος της εβδομάδας είχαν πολλά να διηγηθούν για αυτά. Η εμπειρία για τους περισσότερους σίγουρα δεν θα ήταν θετική, αν σκεφτεί κανείς ότι τα σκηνικά που επικρατούν μέσα σε αυτά είναι οι καυγάδες για τις θέσεις, τα ντιμπέιτ για το ποιος έχει δίκιο για το ανοιχτό παράθυρο και οι αδιάκριτοι συνεπιβάτες που μέχρι να κατέβουν έχουν μάθει τα πάντα για τα προσωπικά σου αφού δεν ξεκόλλησαν σε όλη τη διαδρομή τα μάτια τους από την οθόνη του κινητού σου.

 

Ο Αντρέας ζει στη Νέα Υόρκη, είναι φωτογράφος και μέσα από τη δουλειά του επιχειρεί να δείξει την άλλη πλευρά των ΜΜΜ. Αυτή της αιφνιδιαστικής επικοινωνίας μεταξύ αγνώστων, των βλεμμάτων που συνεννοούνται μέσα σε ένα γεμάτο βαγόνι όταν μπροστά στα μάτια τους γίνεται ένα παράξενο σκηνικό, των συγκινητικών στιγμών που γίναμε μάρτυρες έστω μία φορά, των διαφορετικών κουλτούρων και κυρίως της τέχνης. Στο υλικό που έχει συγκεντρώσει από τη δική του εμπειρία στο μετρό βλέπουμε πως δωρεάν performance με κοινό τους επιβάτες αλλά και οι φωτογραφίσεις μόδας ήταν περισσότερες από τα περιστατικά που θα συναντήσει κάποιος στη κόκκινη γραμμή ή το 550.

Το πρότζεκτ του μεταφέρει μία πραγματικότητα που σχεδόν έχει παρέλθει. Κόσμος που στέκεται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, οπτική επαφή, κουβέντες στο όρθιο, χορευτές που δίνουν κανονικότατο σόου μπαλέτου σε γεμάτους σταθμούς και πολλά ακόμη στιγμιότυπα που μας υπενθυμίζουν πως τα μέσα προ-κορωνοϊού είχαν έως και παιδαγωγική διάσταση.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares