Skip to main content

BLOGS

Gimme Shelter Film Festival: το 3ήμερο γλέντι με κινηματογράφο και λάιβ πλησιάζει

Πρεμιέρες, λάιβ, καλεσμένοι και άλλα απρόοπτα είναι όσα θα ζήσουμε στη σκηνή της Τεχνόπολις από τις 11 έως τις 13 ΙουνίουΔε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο από τη ζωή μας από το να ζήσουμε 3 ολόκληρα βράδια τον συνδυασμό κινηματογράφο-μουσική. Το Gimme Shelter Film Festival μάλλον είναι «αυτό που περιμέναμε, αυτό, αυτό, αυτό». Πρεμιέρες, λάιβ, καλεσμένοι και άλλα απρόοπτα είναι όσα θα ζήσουμε στη σκηνή της Τεχνόπολις από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει από τις 18 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι γίνεται μόνο ηλεκτρονικά λόγω των τρέχουσων συνθηκών. Γι' αυτό, βιάσου να εξασφαλίσεις το εισιτήριο το δικό σου και της παρέας που θα επιλέξεις για αυτό το αξέχαστο τριήμερο.

Pixel

Το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:15 Live on stage: Remember Lizzy

21:10 Q&A
Συμμετέχουν: - Xάκος Περβανίδης. Aρχισυντάκτης Metal Hammer | Παρουσιαστής TV WAR - Xάρης Συμβουλίδης. Mουσικοκριτικός | Ραδιοφωνικός Παραγωγός - Σάκης Φράγκος. Αρχισυντάκτης RockHard | Ραδιοφ. Παραγωγός

Συντονίζει ο Δημήτρης Παπανδρέου

21:45 Πρώτη Πανελλήνια Προβολή | Phil Lynott: Songs For While I’m away (112’)
H ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που γεννήθηκε στην Αγγλία και ανδρώθηκε στο εργατικό Δουβλίνο των 50’s, για να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ σταρ της Ιρλανδίας. Frontman των Thin Lizzy, δημιουργός, ποιητής, ατίθασος, ευαίσθητος, o Phil Lynott ήταν πολλά περισσότερα από όσα όλοι γνωρίσαμε.

https://www.instagram.com/p/CPLZ5yRLJ_Q/

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ


20:30 Live on stage: Μινέρβα
21:10 Αφιέρωμα στον Νίκο Τριανταφυλλίδη | Το GSFF τιμά τον εμπνευστή και ιδρυτή του, σε ένα ειδικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Μαρίνα Δανέζη.
21:45 Q&A
Συμμετέχουν: - Μark Archer. Σκηνοθέτης της ταινίας - Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος. Κριτικός Κινηματογράφου - Άλεξ Μπόλπασης. Μουσικός | Παραγωγός | Ηχολήπτης

Συντονίζει ο Δημήτρης Παπανδρέου

22:20 Πρώτη Πανελλήνια Προβολή | Don’t Go Gentle: A Film About IDLES (75’)
Ακολουθούμε την μπάντα στην 10ετή πορεία της, διαπιστώνοντας ότι μπορείς να αντλήσεις δύναμη από την αίσθηση πως είσαι ευάλωτος. Δεσμοί φιλίας, αντιξοότητες, μάχη για να βρεις τη θέση σου και να καθιερωθείς, καθώς η ίδια η ζωή σου βάζει εμπόδια.

https://www.instagram.com/p/CPDwCVHLQy-/

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Live on stage: Honeybadger
20:35 Q&A
Συμμετέχουν: - Εύα Κολόμβου. Bookings, Production, Art Direction An Club | Mουσικός - Σεραφείμ Γιαννακόπουλος. Μέλος των Planet of Zeus - Χρήστος Δανιηλίδης. Σκηνοθέτης της ταινίας - Δημήτρης Παναγιωταράκος. DJ | Μουσικός

Συντονίζει ο Δημήτρης Παπανδρέου

21:10 Πρώτη Παγκόσμια Προβολή | Η Εποχή της Άρνησης του Θανάτου (88’)

Μία βαθιά κοινωνική και ιστορική ανάλυση της ελληνικής αγγλόφωνης rock σκηνής από τα 90’s μέχρι και το 2020, με πρωταγωνιστές τους πρωτοπόρους της σκηνής. όπως οι Planet of Zeus, 1000mods, Nightstalker, Deaf Radio και Whereswilder, σε μια αναζήτηση των λόγων της άνθισης του εν λόγω μουσικού είδους στην Ελλάδα.

23:00 Live οn stage: Whereswilder

aagml.jpg

https://www.instagram.com/p/CPGR8VZrZSX/

https://www.instagram.com/p/CPI29DgLNcq/

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Fade Away Photo Exhibition | Στον χώρο του GSFF Technopolis Edition θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά μια έκθεση φωτογραφίας που δημιουργήθηκε ειδικά για το φετινό φεστιβάλ. Η έκθεση, που έχει τον γενικό τίτλο ¨Fade Away Photo Exhibition”, θα φιλοξενήσει τα σημαντικότερα έργα τριών, διαφορετικών μεταξύ τους φωτογράφων, στο έργο των οποίων συναντάμε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το GSFF: τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον άνθρωπο.

Συμμετέχουν: - Ο εμβληματικός συναυλιακός φωτογράφος Χρήστος Κισσατζεκιάν, με έργα από την πλούσια καριέρα του, στα οποία αποτυπώνεται η συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας, τα τελευταία 30+ χρόνια. - Η Jo Brent, μόνιμη συνεργάτης του GSFF, μια φωτογράφος με ευαισθησία και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς της για το φεστιβάλ, πορτραίτα μουσικών / καλλιτεχνών και έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα. - Η Lindsay Melbourne είναι φωτογράφος, συμπαραγωγός της ταινίας Don’t Go Gentle: A Film About IDLES. Στην έκθεση θα παρουσιάσει φωτογραφίες από ζωντανές εμφανίσεις των IDLES στο ξεκίνημά τους, καθώς και ανέκδοτο behind the scenes υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε μέρα του φεστιβάλ και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη από την ώρα που θα ανοίγουν οι πόρτες της Τεχνόπολης, ως την έναρξη των προβολών.

Oι προβολές που είχαν ανακοινωθεί για τον Μάιο και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του GSFF Technopolis Edition, θα διεξαχθούν τον χειμώνα στο Gagarin, σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Τα εισιτήρια που έχουν ήδη διατεθεί: - για τις ημέρες που μεταφέρονται στην Τεχνόπολη ισχύουν κανονικά για τις νέες ημερομηνίες και θα σταλούν στους δικαιούχους τις επόμενες μέρες μέσω email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσαν κατά την αγορά. - για τις ημέρες που μεταφέρονται τον χειμώνα, θα ισχύσουν επίσης κανονικά. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και επικοινωνία με τους δικαιούχους μέσω email, τις επόμενες ημέρες.

Οι πόρτες της Τεχνόπολης θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 18:30. Λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο, αλλά και για να μπορέσετε να επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας με άνεση χρόνου, παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Η διοργάνωση του Gimme Shelter Film Festival δεσμεύεται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ τον Ιούνιο του 2021 και την εναρμόνιση με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς, για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες: - Τα εισιτήρια που θα εκδοθούν για κάθε μέρα του φεστιβάλ είναι περιορισμένα, ονομαστικά, αριθμημένα και μόνο καθήμενων, με αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. - Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, σε όλη την διάρκεια και κατά την έξοδο από τον χώρο. Απαγορεύεται η έξοδος και οι άσκοπες μετακινήσεις από τον χώρο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. - Περισσότερες πληροφορίες για τα πρωτόκολλα, τους περιορισμούς και τους αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν, στο www.GSFFathens.com

Για κάθε εξέλιξη και μεταβολή στις διατάξεις και τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Adam Driver και Tom Waits στο πλευρό της Cate Blanchett στη νέα ταινία του Jim Jarmusch

Η παραγωγή του Father Mother Sister Brother θα ολοκληρωθεί εντός του 2024

BLOGS

Η Peggy Gou παρουσιάζει το νέο της single με τίτλο “Lobster Telephone”

Μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο I Hear You

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 26/5 έως 2/6/24

Οι αλλαγές θα εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένετε, με ξαφνικά νέα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποδείξεις ότι δεν σε αγάπησε ποτέ και πώς να το(ν) ξεπεράσεις

Έλα αρκετά χρόνο σπατάλησες, άνοιξε τα μάτια σου και μάζεψε την καρδιά σου