Skip to main content

BLOGS

«Συναισθηματικά οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί, αλλά μόνο ως αποτέλεσμα των φυσικών διαφορών. Όλα επιστρέφουν στο σώμα μας» Willem Dafoe

Ταλαντούχος και γοητευτικός, ωριμάζει σαν το καλό κρασί



Ο Γουίλεμ Νταφόε (William J. "Willem" Dafoe) γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1955 είναι Αμερικανός ηθοποιός που έχει παίξει στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Είναι επίσης και φωνητικός ηθοποιός όπως επίσης και ιδρυτικό μέλος μιας πειραματικής εταιρείας θεάτρου με το όνομα The Wooster Group. Είχε ρόλους σε μια ευρύτερη ποικιλία ταινιών, όπως Πλατούν, Οδύνη, Πέρα από τα Όρια, Πύρινοι Δρόμοι, Ο Άνθρωπος από το Λος Άντζελες, Γεννημένος την 4η Ιουλίου, Ο Άγγλος ασθενής, Ο Τελευταίος Πειρασμός, Ο Μισσισσιπής Καίγεται, Υδάτινες Ιστορίες, Άγγελοι τιμωροί, Spider-Man, Ιπτάμενος Κροίσος, H Σκόνη του Χρόνου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Ξενοδοχείο Grand Budapest και ρόλοι φωνής όπως στο Ο Απίθανος Κύριος Φοξ και Ψάχνοντας τον Νέμο.

Ο Νταφόε έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη ήταν για το ρόλο του στο Πλατούν το 1986 και η δεύτερη ήταν για την ερμηνεία του στο Στη Σκιά του Βρικόλακα το 2000.

https://www.youtube.com/watch?v=IaamK1pBR-c

Ο Νταφόε γνώρισε την σκηνοθέτη Ελίζαμπεθ ΛεΚόντ στο The Performance Group και ξεκίνησε επαγγελματική και προσωπική σχέση εκεί και στην επιτυχημένη εταιρεία του, το Wooster Group. Ο γιος τους ο Τζακ γεννήθηκε το 1982. Το ζευγάρι τελικά χώρισε το 2004. Ο Νταφόε παντρεύτηκε την Ιταλίδα ηθοποιό, σκηνοθέτη, και σεναριογράφο Τζιάντα Κολονγκράντε στις 25 Μαρτίου 2005, ένα χρόνο μετά που οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Ρώμη στην πρεμιέρα μιας από τις ταινίες της. Ο Νταφόε είπε το 2010, "Είχαμε μεσημεριανό και είπε: 'Θές να παντρευτούμε αύριο'". Τελικά παντρεύτηκαν το ακόλουθο απόγευμα σε μια μικρή τελετή με δύο φίλους ως μάρτυρες. Οι δυο τους δούλεψαν μαζί στην ταινία Πριν Αποκτήσει Όνομα. Το ζευγάρι χώρισαν το χρόνο τους μεταξύ της ντόπιας Ιταλίας της Κολονγκράντε, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/CQ85bQIli4B/

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου για να βρεις τον εαυτό σου».

 

«Το σπουδαίο θέατρο αφορά την πρόκληση του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε και μας ενθαρρύνει να φανταστούμε έναν κόσμο που ονειρευόμαστε».

 

«Νομίζω ότι σε κάποιο επίπεδο, κάνετε τα καλύτερα πράγματα όταν είστε λίγο εκτός ισορροπίας, λίγο φοβισμένοι. Πρέπει να δουλέψεις από το μυστήριο, από το θαύμα, από το να μην γνωρίζεις».

«Για να κατοικήσετε έναν χαρακτήρα, πρέπει να τον αγκαλιάσετε και να γνωριστείτε μαζί του».

 

«Είμαι σίγουρος μόνο όταν είμαι συνεχώς σε κίνηση. Μεταξύ των έργων, η αμφιβολία φωλιάζει μέσα μου».

 

«Είμαι ηθοποιός προσανατολισμένος στην εργασία. Ένας προσποιητής. Και προσπαθώ να εφευρίσκω τη διαδικασία μου κάθε φορά που κάνω ένα νέο έργο».

«Δεν είμαι διαφορετικός από κανέναν άλλο. Θέλω οι άνθρωποι να τους αρέσω. Απλώς δεν θέλω ιδιαίτερα να με καταλάβουν».

 

«Η διαφθορά είναι κάτι που εμφανίζεται συνεχώς. Αποφύγετέ την».

 

«Το χειρότερο είναι να ασχοληθείτε με ανθρώπους που δεν είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν».

https://www.instagram.com/p/CRoL0RSrVKU/

«Υπάρχει μια πραγματική σοφία στο να μη λες τίποτα».

 

«Νομίζω, καθώς μεγαλώνω, κατάφερα να είμαι πιο απερίσκεπτος με τις επιλογές μου, γιατί στην πράξη μιλώντας, παίρνετε αποφάσεις λιγότερο προσεκτικοί. Οι επιλογές σας γίνονται πιο ενστικτώδεις και αισθάνεστε σαν να κάνετε ένα λάθος, που δεν θα σας καταστρέψει».

 

«Συναισθηματικά οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί, αλλά μόνο ως αποτέλεσμα των φυσικών διαφορών. Όλα επιστρέφουν στο σώμα μας».

«Η δράση δημιουργεί έμπνευση περισσότερο από την έμπνευση δημιουργεί δράση».

 

«Θέτω προκλήσεις κάθε φορά που δουλεύω. Στην ιδανική περίπτωση, πλησιάζω τα πάντα σαν να είναι η πρώτη φορά - με το μυαλό ενός αρχάριου και την αγάπη ενός ερασιτέχνη».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα