Skip to main content

BLOGS

TV Fall Preview: 10 ευρωπαϊκές σειρές που έρχονται το φθινόπωρο

H «Σεξουαλική Αγωγή» επιστρέφει, μαζί με σκανδιναβικά θρίλερ και νέες σειρές με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Τένναντ, Ολίβια Κόλμαν και Μάρτιν Φρίμαν



Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε 10 πολυαναμενόμενες σειρές από την ευρωπαϊκή αγορά που θα μας κρατήσουν τηλεοπτική συντροφιά για το υπόλοιπο του 2021. 

european-tv-sex-education-750

Σεξουαλική Αγωγή (Sex Education)

Σε μία ακαθόριστη δεκαετία (μοιάζει με το ’80, το ’90 αλλά και το σήμερα), ένας ιδιόρρυθμος μαθητής λυκείου στη Βρετανία, μαζί με την πιο εξωστρεφή συμμαθήτριά του, ξεκινάνε μία sex clinic στο σχολείο τους, συμβουλεύοντας τους μαθητές που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα. Η μητέρα του Ότις Μίλμπερν (Άσα Μπάτερφιλντ), σεξοθεραπεύτρια η ίδια (Τζίλιαν Άντερσον), με το «μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά». Η τρίτη σεζόν της «Σεξουαλικής Αγωγής» έρχεται σε λίγες μέρες, σίγουρα μία από τις πιο έξυπνες, χιουμοριστικές και τρυφερές τηλεοπτικές προτάσεις των τελευταίων ετών.

17 Σεπτεμβρίου, Netflix

 

european-tv-all-creatures-great-small

All the Creatures Great and Small

Από τους δημιουργούς του “Downton Abbey”, μία υπέροχη και τρυφερή σειρά εποχής που μας μεταφέρει ξανά στην εξοχή της Αγγλίας. Στο “All the Creatures Great and Small”, μεταφορά των ομώνυμων βιβλίων του κτηνίατρου-συγγραφέα Τζέιμς Χέριοτ, ακολουθούμε τις ζωές και περιπέτειες τριών κτηνιάτρων στο μαγευτικό Yorkshire Dales του 1937. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται και ο ερχομός ενός νέου κτηνιάτρου από τη Γλασκόβη αναστατώνει για λίγο την ήρεμη ζωή του χωριού. Μόνο που πολλές φορές οι ντόπιοι είναι πιο δύσκολοι από τα ζώα που φροντίζουν οι πρωταγωνιστές. Σε λίγες ώρες κάνει πρεμιέρα η δεύτερη σεζόν. Δείτε το με ανοιχτή καρδιά. 

16 Σεπτεμβρίου, Channel 5

 

european-tv-unlikely-murderer

The Unlikely Murderer

Η αποφράδα 28η Φεβρουαρίου 1986 ήταν η ημέρα που ένα «σκοτεινό πέπλο» σκέπασε την Ευρώπη. O Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε, έπεφτε νεκρός από πυρά αγνώστου στο κέντρο της Στοκχόλμης, σε μία υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα. Ένας γραφίστας, ο Στιγκ Ένγκστρομ, κατονομάστηκε ως ο πιθανός δολοφόνος το 2020, μόνο που τόσα χρόνια διέφευγε της δικαιοσύνης. Ο Στιγκ Ένγκστρομ αυτοκτόνησε το 2000. 

Βασισμένη στο αληθινό γεγονός της δολοφονίας του Πάλμε, η νέα δραματική σειρά του Netflix εξετάζει τον ρόλο του Στιγκ Ένγκστρομ στην υπόθεση και πώς κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης ή εξονυχιστικής εξέτασης από τις αρχές. Ποιος ο ρόλος του; Τι γνωρίζουμε για αυτόν; Η σειρά έρχεται μέσα στο 2021. 

2021, Netflix

 

european-tv-chestnut-man

Ο Καστανάνθρωπος (The Chestnut Man)

Ο "Καστανάνθρωπος" διαδραματίζεται σε ένα ήσυχο προάστιο της Κοπεγχάγης. Ένα πρωινό του Οκτώβρη με πολύ δυνατό αέρα, η αστυνομία ανακαλύπτει κάτι φρικτό. Μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά, με κομμένο το ένα της χέρι. Δίπλα της βρέθηκε μια μικρή ανδρική φιγούρα από κάστανα. Την υπόθεση αναλαμβάνουν η φιλόδοξη νεαρή ντετέκτιβ Νάια Τουλίν (Ντανίκα Κούρτσιτς) και ο νέος της συνεργάτης Μαρκ Χες (Μίκελ Μπο Φούλσγκαρντ), οι οποίοι σύντομα ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες αποδεικτικό στοιχείο για τον καστανάνθρωπο. Το στοιχείο παραπέμπει σε ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε έναν χρόνο πριν και θεωρήθηκε νεκρό, την κόρη της πολιτικού Ρόζα Χάρτουνγκ (Ίμπεν Ντόρνερ).

Από τον δημιουργό του “The Killing”, μία από τις πολυαναμενόμενες Nordic Noir σειρές της χρονιάς. 

29 Σεπτεμβρίου, Netflix

 

european-tv-feria

Φέρια: το Σκοτεινότερο Φως (Feria: The Darkest Light)

Τι συμβαίνει όταν δύο έφηβες αδελφές ανακαλύπτουν ότι οι γονείς τους είναι τέρατα; Η Εύα και η Σοφία αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με το φρικτό έγκλημα που όπως φαίνεται διέπραξαν οι γονείς τους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους 23 θύματα. Αυτό είναι το ταξίδι της Εύας και της Σοφίας στη Φέρια, ένα μικρό λευκό ορεινό χωριό της Ανδαλουσίας, στα μέσα της δεκαετίας του '90. Εκείνη την εποχή, οι κάτοικοι δεν είναι τόσο αφελείς όσο φαίνονται και η πραγματικότητα κρύβει έναν φανταστικό κόσμο.

Από τους δημιουργούς του «Elite», δεν μπορεί να λείπει και ένας ισπανικός τίτλος -πόσο μάλλον ένα ισπανικό θρίλερ- από το αφιέρωμα. 

2021, Netflix

 

european-tv-trapped

Entrapped

Το “Entrapped” είναι η spin-off σειρά, συνέχεια του “Trapped”, μίας από τις σημαντικότερες crime σειρές της Ευρώπης (όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται αυτό), ένας από τους τίτλους που έβαλαν τον όρο Nordic Noir και την Ισλανδία στον τηλεοπτικό χάρτη. Αυτή τη φορά, το βλέπουμε να επιστρέφει στο Netflix (που φαίνεται να αγοράζει ό,τι κινείται) και να ακολουθεί τους αστυνομικούς Άντρι και Χίνρικα, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα με τα οποία έκλεισε η δεύτερη σεζόν. Ένας φόνος αναστατώνει τα μακρινά υψίπεδα της χώρας του βορρά, τη στιγμή που στην υπόθεση μπλέκονται δύο ομάδες μηχανόβιων από τη Δανία και την Ισλανδία, μαζί με μία νεοπαγανιστική σέκτα. 

2021, Netflix

 

european-tv-around-the-world

Around the World in 80 Days

Από αυτά τα βιβλία που έχουν μεταφερθεί στη μικρή και μεγάλη οθόνη όσο κανένα άλλο, το βιβλίο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του Ιούλιου Βερν από το 1872 συνεχίζει να εμπνέει και να μας ταξιδεύει. Άλλη μία μεταφορά; Εύλογα θα ρωτήσετε; Όταν όμως έχεις έναν Ντέιβιντ Τένναντ (Doctor Who, Broadchurch) στον ρόλο του Φιλέα Φογκ και μία παραγωγή του BBC, κάτι πολύ καλό ετοιμάζεται. Στον ρόλο του Πασπαρτού, ο Γάλλος ηθοποιός Ιμπραήμ Κομά. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, όλα δείχνουν ότι θα κάνει πρεμιέρα κάπου κοντά στα Χριστούγεννα. Λίγη υπομονή λοιπόν. 

2021, BBC One 

 

european-tv-landscapers

Landscapers

Η Ολίβια Κόλμαν (Το Στέμμα, Η Ευνοούμενη) πρωταγωνιστεί στο νέο true-crime drama των HBO και Sky TV και από μόνο του αυτό μπορεί να κάνει πολλούς να στρέψουν το βλέμμα τους. Η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων είναι βασισμένη στα αληθινά τραγικά γεγονότα της δολοφονίας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στο Μάνσφιλντ του Νότιγχαμ από την κόρη (Ολίβια Κόλμαν) και τον γαμπρό τους, με μόνο σκοπό να περάσει η περιουσία στα χέρια τους. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που αποκόμισαν από το άτυχο ζευγάρι και μέσα από πωλήσεις ακινήτων, πήγε στην αγορά… αυτογράφων διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ, όπως του Γκάρι Κούπερ και του Φρανκ Σινάτρα. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

2021, HBO / Sky TV

 

european-tv-ridley-road

Ridley Road

Η νέα μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων του BBC, ακολουθεί την νεαρή Εβραία Βίβιεν Επστάιν (η πρωτοεμφανιζόμενη Άγκνες Ο’Κέισι) στη Βρετανία της δεκαετίας του ’60, να αφήνει το σπίτι της και μία ήρεμη ζωή στο Μάντσεστερ για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ανερχόμενη άνοδο του νεοναζισμού. Διεισδύει στις τάξεις του νεοναζιστικού κινήματος NSM στο Λονδίνο, αφού μαθαίνει ότι ο εξαφανισμένος σύντροφός της έχει χτυπηθεί άσχημα. Δεν ήταν όλα ρόδινα στο Λονδίνο στα swinging sixties, ο φασισμός κρυβόταν σε κομμάτια της βρετανικής κοινωνίας, ευτυχώς υπήρχαν και πολλοί που τον μάχονταν. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Από τις αναμενόμενες φετινές σειρές. 

2021, BBC

 

european-tv-the-responder

The Responder

Αφήνουμε τελευταίο το “Responder” μιας και είναι η σειρά που θα κάνει πρεμιέρα τελευταία, πιθανόν στα τέλη της φετινής χρονιάς. Έχεις όμως έναν Μάρτιν Φρίμαν (Sherlock, The Hobbit) για πρωταγωνιστή που, μέσα σε όλα, δηλώνει «Το σενάριο για του Τόνι Σουμάχερ με κέρδισε αμέσως. Σαν τίποτα που έχω ξαναδιαβάζει και έχω δει…». 
Ο δημιουργός-σεναριογράφος Τόνι Σουμάχερ υπήρξε αστυνομικός ο ίδιος στο παρελθόν και προφανώς μπορεί να μεταφέρει, από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Και ο Μάρτιν Φρίμαν θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος σαν αστυνομικός σε μία δύσκολη περιοχή του Λίβερπουλ. 

2021, BBC
 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

SEX

S for Sexy Sunday

5 sex tips για να έχουν τα πράγματα ενδιαφέρον...

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου