Skip to main content

BLOGS

Jon Kortajarena: ο Ισπανός που συνεχίζει να κόβει την ανάσα σου με την εμφάνισή του

Η παρουσία του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας μας έκανε να θυμηθούμε όλα όσα ξέρουμε για αυτόν



Ένα από τα πιο επιτυχημένα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον χώρο του διεθνούς ανδρικού modelling θα σε κάνει να θες να μάθεις ισπανικά!  Kι αν σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς πού αλλού τον έχεις δει εκτός από εξώφυλλα, διαφημίσεις, σποτ και πασαρέλα… - σε περίπτωση που παρακολούθησες την ταινία A single man, του Tom Ford, με τον Colin Firth (το 2009), τότε σίγουρα τον πρόσεξες…

Ο Jon Kortajarena Redruello (Τζον Κορταχαρένα) γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1985 κι είναι Ισπανός, μοντέλο και ηθοποιός. Μερικές από διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες έχει συμμετάσχει περιλαμβάνουν ονόματα  όπως Just Cavalli, Versace, Giorgio Armani, Bally, Etro, Trussardi, Diesel, Mangano, Lagerfeld, Pepe Jeans αλλά κυρίως H&M, Zara, Guess και Tom Ford. Στις 26 Ιουνίου 2009, το Forbes τον κατέταξε όγδοο στα 10 πιο επιτυχημένα αρσενικά μοντέλα του κόσμου.

Ενώ έχει βρεθεί και στο νούμερο 4 στη λίστα των Top 25 των Models.

Γεννήθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Τον «ανακάλυψαν» τον Σεπτέμβριο του 2003 ενώ έκανε διακοπές στη Βαρκελώνη και συνόδευε έναν φίλο που είχε προσκληθεί να παρακολουθήσει μια επίδειξη μόδας. Ενώ ήταν εκεί, ένας booker τον παρατήρησε και τον έπεισε να δώσει μια ευκαιρία στον κόσμο της μόδας. Η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ήταν σε επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας της Μαδρίτης για τον Roberto Verino. Έφυγε από το Μπιλμπάο, τη γενέτειρά του, και μπήκε στη βιομηχανία της μόδας στο Παρίσι. Το 2004, σε ηλικία 18 ετών, ο Kortajarena έγινε το πρόσωπο του Just Cavalli για την ανοιξιάτικη καμπάνια του Roberto Cavalli, η οποία απογείωσε γρήγορα την καριέρα του. Έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή επίδειξη μόδας το φθινόπωρο στις εβδομάδες μόδας του Μιλάνου και του Παρισιού για τους Emporio Armani και John Galliano.  Δύο μήνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη, ο Steven Meisel τον φωτογράφισε για τον Versace.  Τα άλλα διαπιστευτήρια του Kortajarena σε πασαρέλες περιλαμβάνουν συνεργασίες για Bottega Veneta, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Carolina Herrera, Giorgio Armani, John Galliano και Chanel στο Μιλάνο και το Παρίσι.

cortarb

Το 2007, υπέγραψε με τον Guess και ανανέωσε το συμβόλαιό του ξανά το 2008. Με νέες καμπάνιες, ο Terry Richardson φωτογράφησε την Kortajarena για τον Tom Ford μαζί με τον Noah Mills και έγινε το πρωταγωνιστικό αρσενικό μοντέλο της ετικέτας για τις επόμενες συνεχόμενες σεζόν. Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του τεύχους άνοιξη/καλοκαίρι 2008 του περιοδικού L'Officiel Hommes, που του αφιέρωσε 200 σελίδες, με τον τίτλο του εξωφύλλου να γράφει 200 Pages of Fashion with Jon Kortajarena.

Για τις διαφημιστικές καμπάνιες ανδρικών ενδυμάτων και γυαλιών του 2009, ο Jon σκηνοθέτησε και φωτογραφήθηκε τέχνη, για πρώτη φορά, από τον ίδιο τον Tom Ford.

Στις 26 Ιουνίου 2009, το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 πιο επιτυχημένα αρσενικά μοντέλα στον κόσμο κατατάσσοντας τον Kortajarena στην 8η θέση. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ονομάστηκε από το γερμανικό GQ ως μοντέλο της χρονιάς.  Τα βραβεία Marie Claire της Ισπανίας Prix de la Moda του απένειμαν το Καλύτερο Ισπανικό Μοντέλο για το 2009.

cortar

Το 2010 συμμετείχε σε διαφημιστικές καμπάνιες για H&M, True Trussardi και Esprit, Pepe Jeans. Το 2011 επιλέχθηκε ως ένα από τα μοντέλα που θα πρωταγωνιστούσαν στη νέα διαφημιστική ιδέα της Lacoste, αξίας 66 εκατομμυρίων δολαρίων, με το νέο χαρακτηριστικό, «Unconventional Chic». Οι διαφημίσεις φωτογραφήθηκαν από τον Mert και τον Marcus που έδειχναν τα μοντέλα να φορούν τα εμβληματικά λευκά μπλουζάκια πόλο Lacoste πάνω από βραδινά ρούχα. Στη συνέχεια, έγινε το εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου 2011 της Vogue Spain μαζί με την Anja Rubik και τον συμπατριώτη του Andres Velencoso. Έχει υποδυθεί τον Alex σε ένα επεισόδιο της σειράς Amazon Prime Video 2020 Tales from the Loop.

https://www.instagram.com/p/CTy9nv1A72_/

Ζει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο. Μιλάει βασκικά, ισπανικά και αγγλικά. Αν δεν έκανε μόντελινγκ θα ήταν ηθοποιός πλήρους απασχόλησης. Ωστόσο, σημειώνει ότι ο εσωτερικός σχεδιασμός και η φωτογραφία είναι ορισμένοι τομείς που ανέκαθεν τον μαγνήτιζαν. Τα χόμπι του περιλαμβάνουν την παρακολούθηση ταινιών, τα βιβλία του Hermann Hesse, ηλιοθεραπεία, βόλτες στο βουνό με φίλους και το να ακούει μουσική. Περιγράφει τον εαυτό του ως «απόλυτο ρομαντικό». Έχει μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του και είχε σχέση με τον Ουαλό ηθοποιό Λουκ Έβανς.

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Oscars 2024: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της Emma Stone στον Γιώργο Λάνθιμο μετά τη βράβευσή της

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Poor Things

BLOGS

«Αν χάνεις την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχεις ακόμα λίγη ψυχή να χάσεις» Charles Bukowski

Ο μεγάλος συγγραφέας και ποιητής Charles Bukowski πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;