Skip to main content

BLOGS

«Αν αφαιρούσες την αγάπη από την εξίσωση, δεν θα ήξερα για τι άλλο να γράψω» Nick Cave

Στα 65 του συνεχίζει να γεμίζει την άδεια σου αγκαλιά με τα πιο άγρια, σκοτεινά αλλά και παρηγορητικά τραγούδια αγάπης



Ανήσυχος, πολυτάλαντος, δημιουργικός και από τους τελευταίους των σκοτεινών ρομαντικών. Ένας ζωντανός -ευτυχώς- μύθος, αλλά και με την οικειότητα του άνδρα της διπλανής πόρτας… Έχεις ξενυχτήσει αγκαλιά με το «into your arms» άπειρα βράδια ενώ έχεις εκστασιαστεί σε όσα live έχεις πάει για να τον ακούσεις. Είτε solo είτε με τους Bad seeds, είναι ένας μοναδικός και σήμερα έχει γενέθλια.

 Ο Νίκολας Έντουαρντ (Νικ) Κέιβ (Nicholas Edward), ή απλώς Nick Cave γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1957 και είναι Αυστραλός μουσικός, στιχουργός και συγγραφέας, περισσότερο γνωστός σαν κύριος συντελεστής του ροκ συγκροτήματος Nick Cave and the Bad Seeds που ιδρύθηκε το 1983. Από το 1978 μέχρι το 1983 συμμετείχε στο συγκρότημα The Birthday Party (αρχική ονομασία The Boys Next Door) γνωστό ιδιαίτερα για τους γκόθικ ροκ ρυθμούς, τους προκλητικούς στίχους και τον βίαιο ήχο με επιρροές από τη free jazz, το μπλουζ και την πανκ. Το 2006 ίδρυσε το γκαράζ ροκ συγκρότημα των Grinderman. Η μουσική του Κέιβ χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση, ευρεία ποικιλία επιρροών και λυρικές εμμονές με τη θρησκεία, τον θάνατο, την αγάπη και τη βία.

 Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Ο γάμος, για μένα, ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανα ποτέ. Με έπιασε ξαφνικά μια τεράστια αίσθηση απελευθέρωσης, ότι έχουμε κάτι πιο σημαντικό από τον ξεχωριστό εαυτό μας, και αυτός είναι ο γάμος. Υπάρχει τεράστια ευτυχία που μπορεί να προέλθει από την προσπάθεια προς αυτό».

 

«Ένας κύριος δεν μιλάει ποτέ για τον ράφτη του».

 

 

«Το καθήκον ενός καλλιτέχνη είναι μάλλον να παραμένει ανοιχτόμυαλος και σε μια κατάσταση όπου μπορεί να λάβει πληροφορίες και έμπνευση. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για εκείνη τη μικρή καλλιτεχνική επιφοίτηση».

 https://www.instagram.com/p/CTkT0CUsNA9/

«Δεν με ενδιαφέρει τίποτα που δεν έχει καρδιά, πρέπει να υπάρχει μια τρύπα στην ψυχή. Αν αυτό δεν υπάρχει, δεν βλέπω το νόημα».

 

«Πιστεύω. Δεν πάω στην εκκλησία. Δεν ανήκω σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά πιστεύω στον Θεό. Δεν θα μπορούσα να γράψω αυτό για το οποίο γράφω και να είμαι δημιουργικός χωρίς μια συγκεκριμένη μορφή πίστης».

 

«Πέρασα τη ζωή μου αλλάζοντας το μυαλό μου ενάντια στην έλλειψη φαντασίας των άλλων».

 

«Ο πατέρας μου ήταν δάσκαλος και η μητέρα μου εργαζόταν επίσης στο σχολείο, οπότε η οικογένειά μου έχει υπόβαθρο στην εκπαίδευση».

 

«Πάντα υπάρχει πόνος τριγύρω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο στη ζωή - πάντα θα υπάρχει περίσσευμα πόνου».

 

«Νομίζω ότι είναι κομμάτι του εαυτού μας να αναζητούμε νόημα έξω από τον εαυτό μας».

 

«Υποψιάζομαι ότι όσο μεγαλώνεις τόσο πιο αόρατος γίνεσαι».

 

«Οι περισσότεροι περιμένουν να εμφανιστεί η μούσα. Αυτό είναι τρομερά αναξιόπιστο. Πρέπει να καθίσω και να κυνηγήσω τη μούσα προσπαθώντας να δουλέψω».

 

«Μου αρέσει να με συγκινούν αυτά που βλέπω. Λατρεύω τα κλάματα και τις ρομαντικές κωμωδίες όπου φτάνεις στο χαρτομάντιλο την κατάλληλη στιγμή».

 https://www.instagram.com/p/CCs_t2UgGgP/

«Είμαι ένας σκληροπυρηνικός απαισιόδοξος. Δεν μπορώ παρά να δω τον κόσμο με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

 

«Αν έβγαζες την αγάπη έξω από την εξίσωση, δεν θα ήξερα για τι άλλο να γράψω».

 

«Δεν είμαι μισογύνηςς, οπότε μπορείτε να το απορρίψετε. Νομίζω ότι έχω κάνει θαύματα για το φεμινιστικό κίνημα».

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι το έργο μου εμπνέει συγγραφείς και ζωγράφους. Είναι το πιο όμορφο κομπλιμέντο, η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Η τέχνη πρέπει πάντα να είναι ανταλλαγή».

 

«Όσο πιο κατασταλαγμένος έχω γίνει, τόσο πιο προβληματικοί έχουν γίνει οι χαρακτήρες μου. Υπήρχε μια περίοδος που έγραφα ευαίσθητα και απαλά τραγούδια και αυτά ήρθαν σε μια εποχή που η ζωή ήταν στα πιο καταστροφικά της. Νομίζω ότι γράφεις για αυτό που χρειάζεσαι, σε κάποιο επίπεδο».

«Πίστευα ότι αν μπορούσα να κάνω ορισμένα πράγματα - να γράψω ένα βιβλίο ή να γίνω επιτυχημένος μουσικός - ότι θα μεταμορφωθώ σε ένα ευτυχισμένο άτομο, αλλά δεν λειτουργεί έτσι».

 

«Ένας από τους μεγάλους φόβους είναι ότι η έμπνευση στεγνώνει και όσο περισσότερο δημιουργώ, τόσο περισσότερο νιώθω τον εαυτό μου να συρρικνώνεται κάτω από την ανεκτέλεστη δουλειά που έχω αφήσει».

 

«Με τη συγγραφή ενός τραγουδιού, ένιωθα πάντα, από την αρχή, σαν να ξύνω τον πάτο του βαρελιού. Δεν αισθάνομαι ποτέ ότι υπάρχει μια σειρά ιδεών για να ξαναπιάσω».

 

«Αν τριγυρνάω πάρα πολύ, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου λένε: “επ, γιατί δεν κατεβαίνεις και ξεκινάς ένα νέο μυθιστόρημα;”»

 https://www.instagram.com/p/CA5Bc58AD63/

«Δεν γράφω χαρούμενα τραγούδια. Ποιος το κάνει; Δεν ξέρω κανέναν που να γράφει χαρούμενα τραγούδια, πραγματικά».

 

«Όλα όσα λέγονται εναντίον μου με προσβάλλουν, είτε είναι αλήθεια είτε όχι».

 

«Δεν είμαι θρησκευόμενος και δεν είμαι χριστιανός, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να πιστεύω στη δυνατότητα ύπαρξης ενός θεού».

 

«Θα σιχαινόμουν τη σκέψη ότι τα τραγούδια μου δίνουν συμβουλές σε ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department