Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές



Το να κάνεις έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος περιλαμβάνει έξυπνες σχεδιαστικές επιλογές και στρατηγική χρήση των χρωμάτων, των επίπλων και φυσικά του φωτισμού που επιλέγεις. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να πετύχεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, αναδεικνύοντας περισσότερο ακόμα και το μικροσκοπικό σου διαμέρισμα.

Φώτισε με χρώμα

Διάλεξε ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα για τοίχους και ταβάνια για να κάνεις το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και ευάερο. Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν περισσότερο φυσικό φως, κάνοντας τον χώρο πιο φωτεινό και πιο ανοιχτό. Απόφυγε τη χρήση σκούρων χρωμάτων, τα οποία μπορούν να απορροφήσουν το φως και να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο.

Μεγιστοποίησε το φυσικό φως

Αξιοποίησε στο έπακρο το φυσικό φως διατηρώντας τα παράθυρα ανεμπόδιστα και χρησιμοποιώντας διαφανείς ή ελαφριές κουρτίνες που επιτρέπουν στο φως να περνά μέσα στο δωμάτιο. Οι καθρέφτες που τοποθετούνται στρατηγικά απέναντι από τα παράθυρα μπορούν επίσης να αντανακλούν το φως και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του βάθους, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Καθάρισε και απλοποίησε τις επιλογές σου

Καθάρισε την περιττή ακαταστασία και διατήρησε τις επιφάνειες καθαρές και οργανωμένες για να δημιουργήσεις μια αίσθηση ανοιχτότητας στον χώρο. Διάλεξε λειτουργικά έπιπλα με ενσωματωμένες λύσεις αποθήκευσης για να μεγιστοποιήσεις τον χώρο και να ελαχιστοποιήσεις την ακαταστασία. Τα έπιπλα με αποθηκευτικές λύσεις κάτω από αυτά, όπως ένα κρεβάτι, είναι φίλος σου.

Χρησιμοποίησε οπτικές ψευδαισθήσεις

Χρησιμοποίησε οπτικά κόλπα για να δημιουργήσεις την αίσθηση του περισσότερου χώρου. Κρέμασε κουρτίνες πιο κοντά στην οροφή και όχι ακριβώς πάνω από τα παράθυρα για να τραβήξεις το μάτι προς τα πάνω και να κάνεις τους τοίχους να φαίνονται ψηλότεροι. Διάλεξε έπιπλα με χαμηλά προφίλ και ανοιχτή πλάτη για να αποτρέψεις το οπτικό μπλοκάρισμα του χώρου.

Διάλεξε σωστά έπιπλα

Διάλεξε έπιπλα που ταιριάζουν στην κλίμακα του δωματίου. Τα μεγάλα έπιπλα μπορούν να κατακλύσουν έναν μικρό χώρο, γι' αυτό επένδυσε σε κομμάτια που είναι ανάλογα με τις διαστάσεις του δωματίου. Οι καθαρές γραμμές και τα μινιμαλιστικά σχέδια είναι στη διάθεσή σου για να δημιουργήσεις μια λιττή εμφάνιση που ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει