Skip to main content

BLOGS

«Είμαι έτοιμος να γίνω νέος ξανά» Bruce Springsteen

Αγέραστος, ακούραστος, αιώνιος ροκάς, στα 73 συνεχίζει να μας προσφέρει υπέροχες μουσικές και δυνατά τραγούδια  



Κι εμείς που δεν έχουμε γεννηθεί στην Αμερική, έχουμε βρεθεί στα νιάτα μας να φωνάζουμε Born in the USA με όλη μας τη φωνή και να υψώνουμε τη γροθιά μας… Ακόμα όμως κι αν τα νιάτα σου είναι τώρα… η βραχνή του αλλά δυναμική φωνή και το τέμπο ρομαντικής οργής των τραγουδιών του δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητη. Γοητευτικός, ταλαντούχος, ηθικός και πετυχημένος, κι αμετανόητα ροκ – ο έμπιστος μαχητικός φίλος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Ενώ όταν βάζεις στο repeat το I’m on fire, νιώθεις την έξαψη να σε ανατριχιάζει και να διαπερνάει τα πάντα σαν ηλεκτρικό ρεύμα! Ενώ στο Streets of Philadelfia νιώθεις να περπατάς μαζί του...

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Frederick Joseph Springsteen) γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1949 κι έχει κερδίσει τον τίτλο «Το Αφεντικό» (The Boss) κι έχει γίνει διάσημος ως Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Ηχογραφεί τα τραγούδια του και κάνει περιοδείες με το συγκρότημα E Street Band και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία.

Τα τραγούδια του κυμαίνονται από έντονες μπαλάντες ως δυνατά και γρήγορα ροκ εν ρολ κομμάτια. Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή τής περιγραφής των καθημερινών «μαχών» των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Born in the U.S.A. τον έκανε έναν απ' τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στη δεκαετία τού '80 εντός των συνόρων. Είναι γνωστός για τις Δημοκρατικές πεποιθήσεις του και έχει στηρίξει τον Γερουσιαστή Τζον Κέρρυ, τον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον. Έχει προσφέρει και κοινωνικό έργο στη γενέτειρά του, το Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και αλλού, ενώ επίσης «απάντησε» στις επιθέσεις τής 11ης Σεπτεμβρίου με το άλμπουμ του The Rising.

Μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει πάμπολλα βραβεία για τη δουλειά του, μεταξύ αυτών 20 βραβεία Γκράμι, 3 Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Όσκαρ, ενώ συνεχίζει να διατηρεί έναν τεράστιο αριθμό θαυμαστών ανά τον κόσμο. Το 1999 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Όσον αφορά τις πωλήσεις, έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 120 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

broys

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Όταν πρόκειται για τύχη, φτιάχνεις τη δική σου».

 

«Η τυφλή πίστη στους ηγέτες σας ή σε οτιδήποτε μπορεί να σας σκοτώσει».

 

«Ένα καλό τραγούδι αποκτά περισσότερο νόημα όσο περνούν τα χρόνια».

 

«Έχω περάσει τη ζωή μου κρίνοντας την απόσταση μεταξύ της αμερικανικής πραγματικότητας και του αμερικανικού ονείρου».

 https://www.instagram.com/p/CTyghqPs1kH/

«Το παρελθόν δεν είναι ποτέ παρελθόν. Είναι πάντα παρόν. Και καλύτερα να το υπολογίζετε στη ζωή σας και στην καθημερινή σας εμπειρία, αλλιώς θα σας καταστρέψει. Θα σας κάνει να νιώσετε πολύ άσχημα».

 

«Είναι δύσκολο να αποκτήσεις κοινό. Η διατήρηση ενός κοινού είναι δύσκολη. Απαιτεί μια συνέπεια σκέψης, σκοπού και δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

«Μιλήστε για ένα όνειρο, προσπαθήστε να το κάνετε πραγματικότητα».

 

«Δεν μπορείς να φοβάσαι μήπως γερνάς. Το να μεγαλώνεις είναι καλό, αν μαζεύεις ζωή. Η μπάντα μας είναι καλή στην κατανόηση αυτής της εξίσωσης».

 https://www.instagram.com/p/CQ1fyN5huco/

«Η απαισιοδοξία και η αισιοδοξία ανατρέπονται μεταξύ τους στα τραγούδια μου, η ένταση μεταξύ τους είναι εκεί που βρίσκονται όλα, είναι αυτό που ανάβει τη φωτιά».

 

«Η καλύτερη μουσική είναι ουσιαστικά εκεί για να σου προσφέρει κάτι για να αντιμετωπίσεις τον κόσμο».

 

«Αν είσαι καλός, κοιτάς πάντα πάνω από τον ώμο σου».

 

«Η επιτυχία σας είναι μια μεγαλύτερη ιστορία από ό,τι προσπαθείτε να πείτε στη σκηνή. Η επιτυχία κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Δεν κάνει το να ζεις πιο εύκολο».

 

«Η ενήλικη ζωή αντιμετωπίζει ένα τεράστιο αριθμό ερωτήσεων που δεν έχουν απαντήσεις. Έτσι άφησα το μυστήριο να εγκατασταθεί στη μουσική μου. Δεν αρνούμαι τίποτα, δεν υποστηρίζω τίποτα, απλώς ζω με αυτό».

 

«Κάποιος που μπορεί να υπολογίζει το παρελθόν, που μπορεί να ζήσει με το παρελθόν στο παρόν και να κινηθεί προς το μέλλον - αυτό είναι φανταστικό».

 https://www.instagram.com/p/COlWMz9Lm7W/

«Νομίζω όμως ότι ολόκληρη η ζωή είναι μια διαδικασία διευθέτησης ορισμένων από εκείνα τα πρώτα μηνύματα που λάβατε πιο μικροί».

 

«Είμαι έτοιμος να γίνω νέος ξανά».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department