Ο «Slave to love» Bryan Ferry γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Κι εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε «More than this» και να φωνάζουμε «Don’t stop the dance»

Αγγελική Λάλου

Από τους τραγουδιστές που χαίρεσαι να ακούς με όλο σου το είναι και να απολαμβάνεις εκτός από ανοιχτά αφτιά και με ορθάνοιχτα μάτια. Ο Bryan Ferry γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1945) είναι Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Η φωνή του έχει χαρακτηριστεί ως ένας «κομψός, σαγηνευτικός κρότο». Επίσης, καθιέρωσε μια διακριτική εικόνα και ένα ξεχωριστό ιδιαίτερο ενδυματολογικό στιλ. σύμφωνα με την The Independent, ο Ferry και ο σύγχρονος David Bowie επηρέασαν μια γενιά τόσο με τη μουσική όσο και με τις εμφανίσεις τους. Ο Peter York περιέγραψε το Ferry ως «ένα αντικείμενο τέχνης» που "πρέπει να κρεμάσεις στην Tate».

Αναδείχθηκε ως ο τραγουδιστής και ο βασικός τραγουδοποιός με το glam art rock συγκρότημα Roxy Music, πετυχαίνοντας τρία Νο 1 άλμπουμ και 10 singles που έφτασαν στα 10 κορυφαία στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 1972 και 1982. Τα singles τους περιελάμβαναν Virginia Plain, Street Life, Love Is the Dru’g, Dance Away, Angel Eyes, Over Εσύ, Oh Yeah, Jealous Guy, Avalon και More Than This.

Ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 1973, ενώ ήταν ακόμα μέλος της Roxy Music. Οι πρώτες σόλο επιτυχίες του περιλαμβάνουν τα A Hard Rain's a-Gonna Fall, Let's Stick Together και This Is Tomorrow. Ο Ferry διέλυσε τη Roxy Music μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους με τις καλύτερες πωλήσεις Avalon το 1982 για να επικεντρωθεί στη σόλο καριέρα του, κυκλοφορώντας περαιτέρω singles όπως τα Slave to Love και Don't Stop the Dance και το UK no. 1 άλμπουμ Boys and Girls το 1985. Όταν συνδυάζονται οι πωλήσεις του ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος της Roxy Music, ο Ferry έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Εκτός από παραγωγικός τραγουδοποιός, έχει ηχογραφήσει πολλές εκδόσεις διασκευών τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων προτύπων από το Great American Songbook, σε άλμπουμ όπως These Foolish Things (1973), Another Time, Another Place (1974), Let's Stick Together (1976) και As Time Goes By (1999), καθώς και Dylanesque (2007), ένα άλμπουμ των εξωφύλλων του Bob Dylan. [8] Το 2019, ο Ferry συμπεριλήφθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος της Roxy Music.

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Δεν μπορείτε ποτέ να απολαύσετε πουθενά τη σιωπή στις μέρες μας, το έχετε παρατηρήσει;»

 

«Αλλά όταν συνδυάζετε μουσική και λέξεις, αυτό μπορεί να έχει ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα».

 

«Η ποιότητα της γραφής, πραγματικά. Τόσο απλά. Όμορφες λέξεις. Είναι πολύ ωραίο ως τραγουδιστής να κάνεις υπέροχα τραγούδια, τα οποία έχουν υπέροχους στίχους και δημιουργούν έντονα συναισθήματα με το τραγούδι».

 

«Οι γυναίκες! Δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω τίποτα για τις γυναίκες. Είναι ένα μυστήριο για μένα».

 

«Όταν σταμάτησα τις περιοδείες στις αρχές της δεκαετίας του '80 για μερικά χρόνια, ήταν λάθος να κοιτάζω πίσω. Έχασα την επαφή με το κοινό μου κατά κάποιο τρόπο και πιστεύω ότι ήταν μια κακή επαγγελματική κίνηση».

 

«Το να τραγουδάς μπροστά σε κοινό είναι τρομακτικό».

 

«Είναι ωραίο να γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί δρόμοι που θα μπορούσα να ακολουθήσω».

 

«Μου αρέσει το γεγονός ότι η μουσική είναι πιο αφηρημένη».

 

«Δεν ήθελα ποτέ να εγκαταλείψω τη μουσική».About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares