Καφές πολλών αστέρων με άρωμα χολιγουντιανό

Κινηματογραφικές σκηνές με guest star το πιο all time classic ρόφημα

Αγγελική Λάλου

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ αλλά για πολλούς κάθε μέρα είναι μέρα καφέ... Black, γλυκός ή latte, μέτριος, αμερικάνο, γαλλικός, ελληνικός, φίλτρου, στιγμιαίος, ζεστός, παγωμένος, καπουτσίνο, εσπρέσο, φραπέ, άιρις, μοκατσίνο… Το πρωί για να ανοίξεις τα μάτια, στο δρόμο για τη δουλειά, στο γραφείο, στο αμάξι, το μεσημέρι μετά το φαγητό, το απόγευμα με φίλους, το βράδυ για να σε κρατήσει ξύπνια… Μόνη, με παρέα… Στο κρεβάτι, στον καναπέ, σε ένα καφέ, περπατώντας… Σε μικρή κούπα, σε φλιτζανάκι, σε κούπα μέγεθος γλάστρας, με το καλαμάκι, σε ποτήρι… Αργά κι απολαυστικά, με τις ώρες, με τσιγάρο, με αλκοόλ, με σαντιγί, γρήγορα και βιαστικά… όπως και να πίνεις τον καφέ σου έχεις πολλές πιθανότητες να ανήκεις στην κατηγορία όσων χωρίζουν τη μέρα σε π.κ ή μ.κ. Δηλαδή πριν και μετά τον καφέ…

cofj

cofjj

cofk

Ο καφές είναι ένα σύμβολο της ποπ κουλτούρας. Από τις πιο «καλές» κακές μας συνήθειες, με πολλές χώρες να θέλουν να τον υιοθετήσουν και πολλές απόπειρες να του αποδώσουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για να τον κάνουν «δικό» τους.

cofg

cofl

cofllll

Τα μαγαζιά του καφέ, παρόλο που κι αυτά ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, άντεξαν και ίσως να είναι ο μόνος κλάδος που συνεχίζει να έχει σταθερή άνθιση. Μάλιστα και το καταναλωτικό κοινό πλέον δείχνει να αποκτά πιο εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν τις ποικιλίες του, τις χώρες προέλευσής του, ακόμα και τις συνθήκες παραγωγής και συλλογής του. Ενώ οι μηχανές καφέ βρίσκονται σε όλο και περισσότερα σπίτια, με την επιθυμία πολλών να γίνουν ο barrista του εαυτού τους.

cofkkk

cofkk

Επιπλέον το κοινό του καφέ αποκτά οικολογική συνείδηση, ψάχνει βιολογικές ποικιλίες, fare trade εταιρείες ενώ ενώνεται στις προσπάθειές για λιγότερα πλαστικά, ελαττώνοντας τα πλαστικά μιας χρήσεις και αντικαθιστώντας τα πλαστικά καλαμάκια με βιοδιασπώμενα ή μαθαίνει να πίνει τον καφέ του χωρίς καλαμάκι…

cofh

coflll

Ως προς τον χώρο της τέχνης, ο καφές έχει τη δική του ξεχωριστή θέση σε ταινίες, soundtracks ή τραγούδια – και το αποδεικνύουν οι φωτό που πλαισιώνουν το θέμα μας.

cofll

ω ναι, πίνουμε...καφέ... ή πολλούς καφέδες... στο όνομά του!

  About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares