Skip to main content

FASHION RADAR

«Νομίζω ότι τα social έχουν καταλάβει τη γενιά μας και αυτό είναι κάπως λυπηρό» Kendall Jenner

Μικρή ήθελε να μάθει να πετάει, τώρα η Kendall Jenner ως σούπερ μόντελ συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους



Με πάνω από 197 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram μάλλον δεν θα έρπεπε να «γκρινιάζει» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικά έχοντας δηλώσει ότι το Instagram είναι ο «επιμελητής» της ζωής της, αν και προσπαθεί να αποφεύγει τα φίλτρα και να αφήνει τις φωτογραφίες της όσο γίνεται πιο απλές και αυθεντικές. Η Κένταλ Νικόλ Τζένερ (Kendall Nicole Jenner) γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1995 και είναι μοντέλο και τηλεοπτική προσωπικότητα, που έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Keeping Up with the Kardashians, αφού έγινε μέλος της γνωστής τηλεοπτικής οικογένειας των Καρτασιάνς (20 σεζόν). Ως μοντέλο έχει περπατήσει στις μεγαλύτερες πασαρέλες μόδας του κόσμου, φορώντας ρούχα μεγάλων σχεδιαστών της Νέας Υόρκης (New York Fashion Week) , του Μιλάνου και του Παρισιού. Επίσης έχει φωτογραφηθεί για τα εξώφυλλα περιοδικών μόδας (Vogue, Teen Vogue, Harper's Bazzar, GQ και άλλα πολλά), έχει συμμετάσχει σε σόου μόδας της Victoria’s Secret και ενεργεί ως πρεσβευτής της μάρκας καλλυντικών Estée Lauder σε διαφημιστικές καμπάνιες που τις έχουν αποδώσει κέρδος 18 εκ. δολαρίων.

Ξεκίνησε τη καριέρα της στο μόντελινγκ, σε ηλικία 14 ετών, όταν στις 12 Ιουλίου 2009 υπέγραψε συμβόλαιο, με το πρακτορείο μοντέλων Wilheimina Models. Η πρώτη της επαγγελματική φωτογράφηση ως μοντέλο, ήταν τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010 για μία καμπάνια της εταιρίας Forever 21, με όνομα Rocker Babes. Τον Απρίλιο του 2010, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Teen Vogue και τον Σεπτέμβριο του 2011, περπάτησε στην πασαρέλα του Sherri Hill κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. Μέχρι το το τέλος του 2012, η Τζένερ είχε εμφανιστεί σε εξώφυλλα πολλών περιοδικών όπως τα Teen Prom, GenLux, Lovecat, Flavour Magazine και άλλα. Επίσης, πραγματοποίησε καμπάνιες για τα White Sands Australia, Agua Bendita και Leah Madden. Τις χρονιές 2013 και 2014, συνεργάστηκε μαζί με τον φωτογράφο Ράσελ Τζέιμς, για την κάλυψη των εξώφυλλων των περιοδικών Miss Vogue Αυστραλίας και Harper's Bazaar Αραβίας.

Τα editorials που έκανε μέχρι τότε της έφεραν ευκαιρία για στροφή προς την υψηλή μόδα κι έτσι η Τζένερ υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο The Society Management στις 21 Νοεμβρίου 2013.

Το 2014, συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις της εταιρείας Chanel. Τον Νοέμβριο του 2014, έγινε επίσημη εκπρόσωπος και πρέσβειρα της εταιρείας καλλυντικών Estée Lauder. Την ίδια χρονιά, έλαβε μέρος σε διαφημιστικές εκστρατείες για τις εταιρείες Balmain και H&M και εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των περιοδικών Marie Claire (Ινδονησία), Harper Bazaar, LOVE, GQ και Vogue (Αμερική, Γαλλία, Ιαπωνία, Κίνα). Έναν χρόνο αργότερα, το 2015, η Τζένερ εμφανίστηκε σε εκστρατείες των εταιρειών Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Balmain, Fendi και Estée Lauder και επιπλέον, περπάτησε στο σόου μόδας της Victoria’s Secret. Τον Μάρτιο του 2015 υπέγραψε συμβάσεις με την Calvin Klein Jeans, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς υπέγραψε με την Penshoppe.    

Το 2016, μαζί με την Κάρα Ντελεβίν, εμφανίστηκαν μαζί στην εβδομάδα μόδας της Madame Tussauds. Κατά την διάρκεια του 2016, περπάτησε σε πασαρέλες μόδας για της εταιρείες Chanel, Bottega, Diane, Vera Wang, Von Fürstenberg, Fendi, Marc Jacobs, Veneta, Versace, Dior, Mango, Calvin Clein, Balmain, Miu Miu και Elie Saab. Επίσης, την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των περιοδικών Vogue, W, LOVE, Vanity Fair, Self Service, V και Harper's Bazaar. Τον Απρίλιο του 2016, οι συντάκτες του περιοδικού Vogue της αφιέρωσαν μια ειδική συντακτική έκδοση.

Το 2018, η Τζένερ χαρακτηρίστηκε ως το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο της χρονιάς από το περιοδικό Forbes. Την ίδια χρονιά φωτογραφήθηκε στα εξώφυλλα των Vogue, Elle.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταλάβει τη γενιά μας. Είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και είναι κάπως λυπηρό».

 

«Μερικές φορές θέλω απλώς να μείνω μόνη και να είμαι ένα κανονικό παιδί για, για παράδειγμα, μόνο πέντε λεπτά. Είναι δύσκολο όταν σε κυνηγούν οι παπαράτσι».

 

«Το να είσαι σέξι δείχνει αυτοπεποίθηση».

 

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το να αποκαλείς κάποιον πολύ αδύνατο είναι το ίδιο με το να αποκαλείς κάποιον πολύ χοντρό. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα».

 

«Το όνομά μου είναι Κένταλ. Κένταλ Τζένερ. Δεν είμαι Καρντάσιαν».

«Το μόντελινγκ δεν είναι κάτι που κάνω για να κάτι στους άλλους. Είναι κάτι που κάνω γιατί είναι αυτό που θέλω να κάνω».

 

«Το μόντελινγκ είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου - εκατό τοις εκατό».

 

«Υποθέτω ότι το στιλ μου είναι λίγο των άκρων αλλά είναι άνετο. Μου αρέσει να είμαι άνετη, σίγουρα, και κάπως casual».

 

«Μπορείς να λάβεις ένα εκατομμύριο σχόλια για το πόσο όμορφη φαίνεσαι και πόσο φοβερή είσαι, αλλά το ένα σχόλιο που λέει ότι σε μισούν και ότι είσαι άσχημη είναι αυτό που σου κολλάει στο μυαλό».

 

«Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να μην αφήσω το να είμαι έξω με κάποιον να επηρεάσει την καθημερινότητά μου. Όπως, αν θέλω να βγω έξω και να πάρω ένα smoothie με έναν φίλο μου, δεν θα αφήσω τους παπαράτσι να με σταματήσουν από το να το κάνω αυτό και να ζήσω τη ζωή μου και να είμαι απλώς ένας κανονικός άνθρωπος».

«Ο μπαμπάς μου είναι τα πάντα για μένα. Πάντα πρόσφερε δυνατά λόγια, πηγή έμπνευσης για να ζήσεις».

 

«Προσπαθώ να μην είμαι πολύ ομιλητική για την προσωπική μου ζωή. Όταν ήμουν μικρότερη, συνήθιζα να τουιτάρω πολύ, όλα όσα έκανα και ένιωθα. Δεν μπορώ να το κάνω πια, γιατί απλώς δίνει στους ανθρώπους πολύ χώρο να κρίνουν».

 

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό που έκανα πριν με διευκόλυνε να βρω δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα μειονέκτημα. Έπρεπε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά».

 

«Ήθελα να πετάξω όταν ήμουν μικρή».

 

«Είμαι τόσο ευγνώμων στον Marc Jacobs, τον Riccardo Tisci, τον Karl Lagerfeld και την Katie Grand, οι οποίοι με ανακάλυψαν στην πρώτη σεζόν και μου έδωσαν μια ευκαιρία».

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

FASHION RADAR

Απόλυτα εκθαμβωτική: Η Zendaya με ένα εντελώς τολμηρό Polo φόρεμα

Ακόμα μία συναρπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από το τένις

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.