Skip to main content

BLOGS

«Δεν ψάχνω για πρόκληση, απαραίτητα. Ψάχνω να κάνω μια πραγματικά υπέροχη ταινία», Mads Mikkelsen

Με δύναμη από τη Δανία, ο Mads Mikkelsen είναι πολλά παραπάνω από άλλος ένας ξανθός ηθοποιός



Κάτι ανάμεσα σε ήρωα της Marvel ή αρσενικό παλαιάς κοπής, από Tonny σε τηλεοπτικό Χάνιμπαλ, έρχεται με δύναμη από τη Σουηδία, δεν φοβάται τις μεταμορφώσεις και καταφέρνει να αναδεικνύει την αρρενωπή γοητεία του μέσα από διαφορετικούς ρόλους, μερικές φορές ακόμα και όταν τσαλακώνει την εικόνα του – πετυχαίνοντας πάντα να μας πείσει για το υποκριτικό του ταλέντο.

Ο Μας Μίκελσεν  (Mads Dittmann Mikkelsen) γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1965 είναι Δανός ηθοποιός. Αρχικά ήταν γυμναστής και χορευτής, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1996. Στη Δανία έγινε γνωστός ως Tonny, ο αντιπρόσωπος ναρκωτικών στις πρώτες δύο ταινίες της τριλογίας των κινηματογραφικών ταινιών Pusher και ως Allan Fischer, από τον ρόλο του ως αδίστακτου αλλά ευαίσθητου αστυνομικού, στην τηλεοπτική σειρά Rejseholdet του Peter Thorsboe. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες τόσο στη Δανία, όσο και στο Χόλιγουντ.

Ο Mikkelsen έγινε ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Tristan στην παραγωγή του Jerry Bruckheimer, King Arthur (2004), αλλά πέτυχε παγκόσμια αναγνώριση υποδυόμενος τον Le Chiffre στην εικοστή πρώτη ταινία James Bond Casino Royale (2006). Το 2012 κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών για το ρόλο του στην ταινία Το κυνήγι. Την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς της Δανικής Αμερικανικής Εταιρείας. Στην τηλεοπτική σειρά Hannibal (2013-15) πρωταγωνίστησε ως Dr. Hannibal Lecter. Το 2016, ο Mikkelsen υποδύθηκε τον Kaecilius στην ταινία της Marvel, Doctor Strange" και τον "Galen Erso", στο "Rogue One: A Star Wars Story" της Lucasfilm. Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα τιμήσει τον ηθοποιό με την «Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο», ένα από τα σημαντικότερα βραβεία συνεισφοράς στην κινηματογραφική τέχνη. Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Hanne Jacobsen και πατέρας δύο παιδιών.

https://www.instagram.com/p/CR1DIGppkvj/

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

Προτιμώ να με ψηφίσουν «ο πιο σέξι άντρας στη Δανία» παρά «ο πιο άσχημος άντρας στη Δανία».

 

Τα βραβεία δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα αν δεν τα αποκτήσεις. Αν όμως κερδίσεις, είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.

 

Δεν θα είμαι ποτέ λάτρης κάθε είδους πολιτικής ορθότητας: νομίζω ότι είναι άμεσος θάνατος της δημιουργικότητας.

 https://www.instagram.com/p/CWgs5Tio4qt/

Μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί επινοούμε τον Θεό και μετά, δέκα λεπτά αργότερα, εφευρίσκουμε τον Σατανά - γιατί; Επειδή τον χρειαζόμαστε. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό στην άλλη όψη του νομίσματος.

 

Αν παίζετε τον κακό, πρέπει να βρείτε τι σας αρέσει σε αυτούς τους χαρακτήρες.

 

Φτιάχνω μια φοβερή σούπα με γάλα καρύδας και γαρίδες. Μου παίρνει πέντε ώρες για να προετοιμάσω το όλο θέμα. Γίνεται πολύ πικάντικο, αλλά σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα υλικά.

 https://www.instagram.com/p/CWjX8zvoPUk/

Δεν είμαι φιλόδοξος για την καριέρα μου, αλλά είμαι φιλόδοξος με κάθε δουλειά. Μπορεί να γίνω αρκετά ενοχλητικός όταν συνεργάζομαι.

 

Μερικές φορές κάνεις το καλύτερο δυνατό και ακόμα δεν μπορείς να βρεις λύση, αλλά προσπαθώ να μην σπαταλήσω τη ζωή μου ζώντας σε ένα σκοτεινό μέρος.

 

Πηγαίνω στην παμπ, κάνω παρέα με την οικογένειά μου - λίγο πολύ. Κάνω επίσης πολλά αθλήματα όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Είμαι στην πραγματικότητα ένας πολύ ήπιος τύπος.

 https://www.instagram.com/p/CN6-wOHJxEI/

Πριν κάνουμε ταινίες για γκάνγκστερ στη Δανία, τα πάντα αφορούσαν τις βασιλικές οικογένειες. Περιέχουν τόσο πολύ δράμα.

 

Δεν μπορώ ποτέ να κλείσω το μάτι στο κοινό.

 

Δεν υπάρχει εύκολο πράγμα, αλλά είναι πιο εύκολο όταν ένα σενάριο είναι καλό.

 https://www.instagram.com/p/CEyZ6qFpVe-/

Δεν ψάχνω για πρόκληση, απαραίτητα. Ψάχνω να κάνω μια πραγματικά υπέροχη ταινία.

 

Προσπαθώ να μην κουβαλάω κανέναν χαρακτήρα πίσω στο σπίτι γιατί αυτό θα ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό για την οικογένειά μου.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του