Skip to main content

BLOGS

Δυνάμωσέ το! Οι εκδόσεις Οξύ αναβαθμίζουν την εμπειρία των audio books και πρωτοστατούν για άλλη μια φορά

«Μακάβριες Ιστορίες» και Έντγκαρ Άλαν Πόε… όπως δεν τον έχεις ακούσει ξανά, δυνάμωσέ το και απόλαυσε μια μοναδική εμπειρία που σου προσφέρουν οι εκδόσεις Οξύ



Για την υπέροχη έκδοση του βιβλίου-κόσμημα ««Μακάβριες Ιστορίες» του Έντγκαρ Άλαν Πόε που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά γιατί ξέρουμε ότι σου έχει κλέψει ήδη την καρδιά τους λίγους μήνες που κυκλοφορεί με το κείμενο, την εκπληκτική εικονογράφηση και το συνοδευτικό δοκίμιο του Σαρλ Μποντλέρ.  Αυτό που έγινε ακόμα καλύτερο και πιο δελεαστικό από μια αξεπέραστη αισθητικά έκδοση, και δεν ξέρεις, είναι ότι η απόλαυσή σου αναβαθμίζεται σε μια ηχητική εμπειρία χωρίς προηγούμενο. Οι εκδόσεις Οξύ τολμάνε για άλλη μια φορά κάτι εντυπωσιακό και ρηξικέλευθο προχωρώντας στη δημιουργία audio books. H παραγωγή έγινε στο studio praxis και η αφήγηση από την Έλενα Ζαχοπούλου.

Εύκολα, γρήγορα, μπορείς να ακούς όποτε και όπου θες και να απολαμβάνεις υψηλή κλασική λογοτεχνία που η ηχητική της απόδοση μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα του κειμένου και σε βοηθάει να βυθιστείς στις ιστορίες και να γίνεις ένα με τους ήρωες… Είτε κάνεις τη γυμναστική σου, είτε έχεις κολλήσει στην κίνηση, είτε περιμένεις τη σειρά στο ραντεβού με τον γιατρό ή σε μια δημόσια υπηρεσία, είτε θες απλώς να κάνεις ένα χαλαρωτικό διάλειμμα και να ξεκουράσεις τα μάτια σου από τις ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή ή την οθόνη, το συγκεκριμένο audio book  θα είναι η καλύτερη παρέα.

Τα οφέλη των audio books

Tα ηχητικά βιβλία έχουν βρει τον δρόμο τους στις καρδιές πολλών βιβλιόφιλων και η δημοτικότητά τους αυξάνεται συνεχώς. Και είναι απόλυτα λογικό! Υπάρχουν πολλά αναγνωρισμένα πλεονεκτήματα των ηχητικών βιβλίων που τα καθιστούν κατάλληλα για πολλές καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούσετε ηχητικά βιβλία ενώ οδηγείτε, καθαρίζετε, περπατάτε κ.λπ. και εξοικονομήστε αρκετό χρόνο.

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά οφέλη της ακρόασης ηχητικών βιβλίων:

Βελτιώνει την προφορά και την ευχέρεια λόγου

Η ακρόαση ηχητικών βιβλίων βελτιώνει την ακρίβεια και την ευχέρεια ανάγνωσης και ομιλίας. Ενώ ο αφηγητής αφηγείται το βιβλίο, μπορείτε να παρατηρήσετε και να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο προφέρει διαφορετικές λέξεις.

Βοηθά στη βελτίωση της διαχείρισης του χρόνου

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα των ηχητικών βιβλίων είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο κάνοντας πολλαπλές εργασίες. Μπορείτε να συνεχίσετε να ακούτε το ηχητικό βιβλίο σας εάν οι άλλες εργασίες δεν απαιτούν μεγάλη προσοχή.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να ακούν ηχητικά βιβλία στο γυμναστήριο, όταν πηγαίνουν για μια βόλτα ή ενώ κάνουν άλλες καθημερινές μετακινήσεις, είτε πρόκειται για οδήγηση, μαγείρεμα, καθάρισμα ή ακόμα και την ώρα που κάνουν το μπάνιο τους.

 audioc

Αναπτύσσει δεξιότητες κριτικής ακρόασης

Η κριτική ακρόαση περιλαμβάνει ανάλυση, κριτική σκέψη και κρίση. Η ακρόαση ηχητικών βιβλίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας κριτικής ακρόασης. Η ανάλυση διαφορετικών καταστάσεων στην πλοκή της ιστορίας και η προσπάθεια να κάνετε ορισμένες κρίσεις με βάση την ανάλυσή σας, σας βοηθά να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες.

Βελτιώνει την εστίαση και την προσοχή

Κατά την ακρόαση ενός ηχητικού βιβλίου, πρέπει να προσέχετε τι προσπαθεί να σας μεταφέρει ο αφηγητής. Και θα πρέπει να διατηρήσετε αυτή την προσοχή σε όλη τη διάρκεια της αφήγησης. Είναι πολύ εύκολο να χαθείτε μόλις αποσπαστείτε ενώ ακούτε ηχητικά βιβλία. Και σε αντίθεση με το να διαβάζεις βιβλία, θα δυσκολευτείς να γυρίσεις πίσω και να το ξανακούσεις ξανά. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε συγκεντρωμένοι και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποσπά την προσοχή.

Βελτιώνει τη μνήμη

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ ακούτε ένα ηχητικό βιβλίο. Το όνομα των χαρακτήρων και τα χαρακτηριστικά τους, το όνομα των τόπων, οι πλοκές και οι δευτερεύουσες πλοκές, η σειρά των γεγονότων, σημαντικές συνομιλίες κ.λπ. είναι μερικές από τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ακούτε μυθοπλασία.

Η ικανότητα διατήρησης αυτών των πληροφοριών βελτιώνεται συνεχώς με τον αριθμό των ηχητικών βιβλίων που ακούτε. Και καθώς ο εγκέφαλός σας μαθαίνει να θυμάται τις πληροφορίες από την ιστορία, γίνεται επίσης καλύτερος στο να θυμάται άλλα πράγματα της ζωής σας. Κι όταν το βιβλίο που ακούτε είναι τόσο συναρπαστικό όσο «Οι μακάβριες Ιστορίες» τότε σίγουρα ακονίζετε την προσοχή και τη μνήμη ενώ περνάτε υπέροχα!

audiof

Χτίζει την κριτική σκέψη και βελτιώνει τις δεξιότητες κατανόησης

Κατά την ακρόαση ενός ηχητικού βιβλίου, πολλές πληροφορίες υποβάλλονται σε επεξεργασία στον εγκέφαλό μας ταυτόχρονα. Ανοίγει πολλές διαφορετικές προοπτικές για να καταλάβει ο εγκέφαλός σας.

Εάν ακούτε ένα βιβλίο μυστηρίου ή αγωνίας, ο εγκέφαλός σας προσπαθεί συνεχώς να εικάζει ορισμένα αποτελέσματα και γεγονότα. Πρέπει επίσης να συσχετίσει το ένα γεγονός με το άλλο για να έχει νόημα στην ιστορία. Όλα αυτά, με τη σειρά τους, ακονίζουν το μυαλό σας και ενισχύουν τις δεξιότητες κριτικής και αναλυτικής σκέψης σας.

Απολαμβάνετε μια ενδιαφέρουσα και ζωντανή εμπειρία της ιστορίας

Η προσωπικότητα του/των αφηγητή/ών μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη ροή και την αίσθηση της ιστορίας. Μας βοηθούν να δημιουργήσουμε νοητικές εικόνες καταστάσεων και χαρακτήρων και επίσης βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων της πλοκής.

Οι αφηγητές είναι πολύ ενθουσιώδεις και ζωντανεύουν την ιστορία με φωνητικές κλίσεις, χιούμορ, μυστήριο και ποικίλους ρυθμούς. Και όλα αυτά κάνουν την ιστορία μια ενδιαφέρουσα, ζωντανή και διασκεδαστική εμπειρία για τους ακροατές!

audiob

Τα ηχητικά βιβλία είναι πολύ ωφέλιμα για άτομα με προβλήματα όρασης

Τα ηχητικά βιβλία είναι ευλογία για άτομα με προβλήματα όρασης και άλλες αναγνωστικές διαταραχές όπως δυσλεξία, υπερλεξία κ.λπ. Τα τελευταία χρόνια, τα ηχητικά βιβλία έχουν συμβάλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του γραμματισμού μεταξύ των ατόμων με διαφορετικές ικανότητες.

Βοηθά στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των ηχητικών βιβλίων είναι ότι σας βοηθούν να γίνετε πιο ενσυναίσθητοι. Το να είσαι ενσυναίσθητος σημαίνει να μπορείς να κατανοήσεις και να μοιραστείς το ερεθίσματα άλλων.

Οι αφηγητές των ηχητικών βιβλίων σας βοηθούν να συνδεθείτε με τους χαρακτήρες και την πλοκή της ιστορίας. Εσύ γίνεσαι μέρος του βιβλίου και νιώθεις αυτό που υποτίθεται ότι νιώθουν οι χαρακτήρες. Η ζωντανή αφήγηση από τον αφηγητή σε κάνει να κατανοήσεις τον πόνο και τα παράπονα των χαρακτήρων.

Ενισχύει την ψυχική μας υγεία

Η ακρόαση καλών ηχητικών βιβλίων μπορεί να ενισχύσει την ψυχική μας υγεία. Ακριβώς όπως η ανάγνωση βιβλίων, η ακρόαση ηχητικών βιβλίων μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και να ηρεμήσει το μυαλό μας.

Πολλοί άνθρωποι ακούν χαλαρωτικά ηχητικά βιβλία πριν πάνε για ύπνο. Αυτό τους βοηθά να κοιμηθούν και επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου. Που και πάλι είναι τεράστιος παράγοντας για τη βελτίωση και τη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.

Οι «Μακάβριες ιστορίες» είναι ο ιδανικός τρόπος για να μυηθείς στη μαγεία των audio books. Η παραγωγή έγινε στο Studio Praxis και η αφήγηση από την Έλενα Ζαχοπούλου.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Oscars 2024: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της Emma Stone στον Γιώργο Λάνθιμο μετά τη βράβευσή της

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Poor Things

BLOGS

«Αν χάνεις την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχεις ακόμα λίγη ψυχή να χάσεις» Charles Bukowski

Ο μεγάλος συγγραφέας και ποιητής Charles Bukowski πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;