Skip to main content

BLOGS

Viral βανδαλισμός: «ένα γλυκάκι για τη Μόνα Λίζα»

Viral έγινε το βίντεο άνδρα που «τάισε» τη διάσημη Mona Lisa τούρτα και στη συνέχεια τα social ξεσάλωσαν με τον διάσημο πίνακα



Οι άνθρωποι στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, έμειναν έκπληκτοι την Κυριακή καθώς ένας άνδρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα σηκώθηκε από το αναπηρικό του καροτσάκι και άλειψε τούρτα πάνω από τον πίνακα της Μόνα Λίζα. Εικόνες και βίντεο που δείχνουν τον βανδαλισμένο εμβληματικό πίνακα με κρέμα τούρτας έγιναν viral στα social media. Ωστόσο, ο άνδρας δεν μπόρεσε να λερώσει τον πίνακα καθώς η τούρτα έσπασε στο αλεξίσφαιρο γυαλί που προστατεύει το έργο τέχνης. Το άτομο μπήκε με αναπηρικό καροτσάκι στο μουσείο ενώ ήταν ντυμένο γριά. Φορούσε ακόμη και περούκα και έσμιξε με το πλήθος. Ενώ οι επισκέπτες κοιτούσαν το πιο διάσημο έργο τέχνης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο άνδρας πήδηξε από το αναπηρικό καροτσάκι και πέταξε μια τούρτα στον πίνακα.

https://www.instagram.com/p/CeLDry3qyz1/

Με το προστατευτικό τζάμι ανάμεσα στον πίνακα και τους επισκέπτες, η τούρτα κατέληξε να χτυπά στο τζάμι και το έργο τέχνης παρέμεινε αλώβητο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κακοποιός άπλωσε την τούρτα πάνω από το τζάμι και έριξε επίσης ροδοπέταλα στο έδαφος, ενώ ξαφνιασμένοι επισκέπτες παρακολουθούσαν.

https://www.instagram.com/p/CeMehxHuWNu/
Μετά από αυτό, μέλη της ασφάλειας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον άνδρα. Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ο άνδρας φαίνεται να συνοδεύεται μαζί με το αναπηρικό καροτσάκι στο οποίο ανέβηκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Pledge Times, ο άνδρας απευθυνόμενος στους επισκέπτες είπε στα γαλλικά, «Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να καταστρέψουν τη Γη, σκεφτείτε τη Γη» ενώ έφευγε από τις εγκαταστάσεις.

https://www.instagram.com/p/CeNXmQHuxZ2/

https://www.instagram.com/p/CeNWjDIPPtZ/

https://www.instagram.com/p/CeNWOXFMmjZ/

https://www.instagram.com/p/CeLuR_MqA8g/

Καθώς εξελισσόταν το «δράμα», οι επισκέπτες φρόντισαν να απαθανατίσουν τη στιγμή στις κάμερές τους. Ένα βίντεο έδειχνε λάτρεις της τέχνης να κρατούν τα τηλέφωνά τους και να κάνουν κλικ στις φωτογραφίες από το λερωμένο τζάμι. Μόλις απομακρύνθηκε ο άνδρας, η ασφάλεια καθάρισε την κρέμα κέικ από το προστατευτικό τζάμι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει απόπειρα βανδαλισμού του διάσημου έργου, ενώ το συμβάν αυτό έδωσε για άλλη μια φορά το έναυσμα για μιμίδια και αστεία με αφορμή τη Μόνα Λίζα.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department