Skip to main content

BLOGS

Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Leonard Cohen ακούμε ένα εξαιρετικό tribute άλμπουμ



Το Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen είναι μια αξιόλογη συνεισφορά στη μεγάλη πληθώρα των «προς τιμήν» άλμπουμ και χρησιμεύει ως συμπλήρωμα στο διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ του 2022 Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song και η συνοδευτική συλλογή Leonard Cohen: Hallelujah & Songs From His Albums. Φιλοξενεί ένα πλήρωμα κορυφαίων καλλιτεχνών που αναλαμβάνουν δώδεκα κομμάτια του Κοέν, πολλά καθιερωμένα αγαπημένα αλλά και μερικές βαθιές ανασκαφές, με τις τζαζ διασκευές του παραγωγού Larry Klein να παρέχουν το ηχητικό νήμα για να τα ράψουν όλα μαζί.

Το άγγιγμα του Klein είναι ελαφρύ και ατμοσφαιρικό παντού. Με μια βασική μπάντα όλων των αστέρων δημιουργεί ένα υποβλητική ηχητικό σκηνικό που, όπως και ο ίδιος ο Cohen, αφήνει πολύ χώρο σε κάθε τραγουδιστή να δημιουργήσει τις ερμηνείες του. Και ο Klein αποδεικνύει ότι τα τραγούδια του Cohen δεν απαιτούν καν τραγουδιστή, όπως ο κιθαρίστας Bill Frisell και ο σαξοφωνίστας Immanuel Wilkins - ο MVP ολόκληρου του άλμπουμ - οδηγούν στην ορχηστρική λήψη των "Bird on a Wire" και "Avalanche", αντίστοιχα.

here-it-is

Οι φωνητικές προσεγγίσεις είναι εξίσου ευπρόσδεκτες, ωστόσο, και οι περισσότερες έρχονται στα έργα του Cohen από κάποιο εξατομικευμένο μέρος. Ο James Taylor, για παράδειγμα, εξερευνά το χαμηλότερο υπόβαθρό του για το "Coming Back to You", ενώ ο Peter Gabriel διοχετεύει το ιδιαίτερο εσωτερικό εκφραστικό του στιλ στο "Here It Is" και η Mavis Staples βάζει λίγο πόνο σε ένα "If It Be Your Will" σε στιλ βαλς. " Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ευαίσθητη ερμηνεία της Norah Jones του «Steer Your Way», την αδιαμφισβήτητη σιγουριά του Gregory Porter στο «Suzanne» και τη δυναμική απόδοση του David Gray του «Seems So Long Ago, Nancy». Ο Iggy Pop είναι τέλειος για το "You Want it Darker", το σκοτεινό, μοχθηρό του γουργουρητό κάνει ακριβώς αυτό καθώς επαινεί τον εαυτό του προς τον ουρανό με μια οδυνηρή εκπνοή και μια δήλωση ότι "Είμαι έτοιμος, κύριε μου". Και όποιος πιστεύει ότι έχουν εξαντληθεί οι εκτελέσεις του "Hallelujah" θα αλλάξει γνώμη αφού ακούσει τον συνδυασμό Here It Is για την αγνότητα της Sarah McLachlan και τη λεπτομερή διάταξη του Klein, με τα μοτίβα σαξόφωνου του Wilkins να γλιστρούν ανάμεσα στους στίχους.

Ο Klein ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του Cohen από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως τον θάνατό του. Αυτό παρέχει έναν ηχητικό σκοπό σε όλο το Here It Is, αλλά ο μεγαλύτερος φόρος τιμής που αποτίει ο Klein στον Cohen εδώ είναι το δώρο της επανερμηνείας, δίνοντας στα τραγούδια του φρέσκια εμφάνιση και νέες περιποιήσεις που προσθέτουν μόνο στη μεγάλη κληρονομιά του Cohen.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde