Ο Ryuichi Sakamoto σε μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια συναυλία

Έχοντας αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, ο εμβληματικός καλλιτέχνης έδωσε μια μνημειώδη συναυλία που ενδέχεται να είναι η τελευταία της ζωής του

Ναταλία Πετρίτη

Μια συγκινητική και κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήρια συναυλία έδωσε ο θρυλικός Ryuichi Sakamoto στην πατρίδα του την Ιαπωνία τη Δευτέρα που μας πέρασε, έχοντας αποκαλύψει ήδη προηγουμένως ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Έτσι, η εν λόγω μνημειώδης συναυλία του ενδέχεται να είναι η τελευταία της ζωής του.

Έχοντας αποκαλύψει ότι ο καρκίνος έχει προχωρήσει αρκετά με μεταστάσεις σχεδόν σε όλο του το σώμα, ο Sakamoto δυστυχώς μετρά μήνες ή και λίγες εβδομάδες ζωής. «Οι δυνάμεις μου έχουν πραγματικά μειωθεί, οπότε μια κανονική συναυλία διάρκειας περίπου μιας ώρας έως 90 λεπτών θα ήταν πολύ δύσκολη. Ως αποτέλεσμα, ηχογράφησα τραγούδι προς τραγούδι και το επεξεργάστηκα μαζί, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί ως κανονική συναυλία, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να είναι απολαυστική», ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμά του προς τους θαυμαστές του.

Η συναυλία του περιλάμβανε 13 σόλο συνθέσεις του στο πιάνο, μεταξύ των οποίων το κομμάτι “Merry Christmas Mr. Lawrence”, από την ομώνυμη ταινία του Nagisa Oshima και με πρωταγωνιστή τον David Bowie. Η τμηματική αυτή παρουσίαση των κομματιών μεταδόθηκε τέσσερις φορές από το μεσημέρι της 11ης Δεκεμβρίου, με την τελευταία να πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας στην Ιαπωνία.

Απολαύστε μέρος της συναυλίας του εδώ:

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/78311-o-ryuichi-sakamoto-se-mia-sygkinitiki-apoxairetistiria-synavlia 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares