Skip to main content

BLOGS

«Όταν υπάρχει αγάπη κι εμπιστοσύνη ένας γάμος είναι πιο εύκολος» Emily Blunt

Στα 41 της, η Emily Blunt συνεχίζει να μας γοητεύει



Όμορφη, πετυχημένη, γοητευτική, ταλαντούχα, κάνει προσεχτικά βήματα και για αυτό έχει να επιδείξει μια σημαντική ήδη καριέρα στην υποκριτική. Η Έμιλι Μπλαντ (Emily Olivia Leah Blunt) γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1983 και είναι Άγγλίδα ηθοποιός. Συμμετείχε στις ταινίες Ο διάβολος φοράει Prada (The Devil Wears Prada, 2006), Βασίλισσα Βικτωρία: Τα χρόνια της νιότης (The Young Victoria, 2009), Οι ρυθμιστές (The Adjustment Bureau, 2011), Looper: Αντιμέτωποι με τον χρόνο (Looper, 2012), Στα όρια του αύριο (Edge of Tomorrow, 2014) και Τα μυστικά του δάσους (Into the Woods, 2014).

Το προφίλ του ταλέντου της συνέχισε να μεγαλώνει με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία εποχής The Young Victoria (2009), τη ρομαντική κωμωδία Salmon Fishing in the Yemen (2011), τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας The Adjustment Bureau (2011), Looper (2012) και Edge of Tomorrow (2014) και τις μιούζικαλ Into the Woods (2014) και Mary Poppins Returns (2018). Έλαβε την αποδοχή των κριτικών για το ρόλο ενός πράκτορα του FBI στην εγκληματική ταινία Sicario (2015), ενός αλκοολικού στο θρίλερ The Girl on the Train (2016), που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. και μια μητέρα επιζών στην ταινία τρόμου A Quiet Place (2018), για την οποία κέρδισε το Screen Actors Guild Award για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία.

Η Blunt είχε μια τριετή σχέση με τον Καναδό τραγουδιστή Michael Bublé. Γνωρίστηκαν το 2005, στα παρασκήνια των βραβείων Logie της Αυστραλιανής τηλεόρασης στη Μελβούρνη. Αργότερα μοιράστηκαν ένα σπίτι στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, πριν χωρίσουν το 2008. Τον Νοέμβριο του 2008, άρχισε να βγαίνει με τον Αμερικανό ηθοποιό Τζον Κρασίνσκι. Αρραβωνιάστηκαν τον Αύγουστο του 2009 και παντρεύτηκαν στις 10 Ιουλίου 2010 στο Κόμο της Ιταλίας. Μένουν στη γειτονιά Brooklyn Heights της Νέας Υόρκης και έχουν δύο κόρες, η μία γεννήθηκε το 2014 και η άλλη το 2016. Το 2012, η ​​Blunt έγινε κουνιάδα του ηθοποιού Stanley Tucci όταν παντρεύτηκε την αδελφή της Felicity. Έχουν κατατάξει την Blunt στην 98η θέση με τις πιο σέξι γυναίκες το 2015 του FHM.

Έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας μία για την ερμηνεία της στην τηλεταινία Gideon's Daughter (2007) και μία υποψηφιότητα για BAFTA. Το 2009 έλαβε το BAFTA ως Καλλιτέχνης της Χρονιάς. Έχει χαρακτηριστεί λόγω του μεγάλου ταλέντου της σαν ηθοποιός ως η Μέριλ Στριπ της νέας γενιάς.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Νομίζω ότι είναι ωραίο για τους ανθρώπους να εκτιμούν μια αργή, όμορφη ιστορία που σε κάνει να νιώθεις καλά όταν τελειώσει».

 

«Εκτιμώ τα βραδυφλεγή ρομάντζα. Στις περισσότερες ταινίες, όλοι απλώς βγάζουν τα ρούχα τους στην πρώτη σκηνή».

 

«Δεν είμαι κάποια που της αρέσει να προγραμματίζει στο πολύ μακρινό μέλλον».

 

«Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους. Παρατάνε τους γάμους τους. Αφήνουν το σχολείο. Υπάρχει μια αμεσότητα αυτής της εποχής που δεν προσφέρεται για δέσμευση σε τίποτα».

«Είμαι τόσο ντίβα στα γυρίσματα».

 

«Εάν μπορείτε να αποτυπώσετε την ανθρωπιά μιας οικογένειας που παλεύει σε μια οικονομική κρίση, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε μόνο για την ουσιαστική ανθρωπιά».

 

«Είμαι ουσιαστικά κάπως διπολική».

 

«Υπάρχει απολύτως, 100 τοις εκατό, ένα φως στην άκρη του τούνελ για όποιον το ψάχνει».

 

«Οπότε δεν έχω πολύ ανταγωνισμό, ή αν υπάρχει, δεν ξέρω πραγματικά τίποτα γι' αυτό. Γιατί, ξέρετε, δεν είμαι γύρω από τέτοια κορίτσια. Οι φίλοι που έχω στη δουλειά, είμαι πάντα πολύ χαρούμενος για αυτούς. Νομίζω ότι είμαστε πάντα χαρούμενοι ο ένας για τον άλλον. Ακούγεται χαζό, αλλά είναι αλήθεια».

«Νομίζω ότι για μένα η δουλειά πρέπει πάντα να είναι το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή».

 

«Κάποτε έμοιαζα με ελάφι απέναντι στους προβολείς στο κόκκινο χαλί»

 

«Αν είσαι πολύ ανοιχτός στο να βλέπεις τον κόσμο να περνάει, με τα διαφορετικά τικ των ανθρώπων, τα απορροφάς όλα χωρίς να το καταλάβεις και βρίσκεις τρόπους να βάλεις κάτι στον χαρακτήρα σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζω πάντα ότι μιμούμαι κάποιον».

 

«Όταν είσαι ερωτευμένος, είσαι τόσο χαρούμενος που θέλεις να το πεις στους άλλους. Αλλά τώρα πρέπει να λογοκρίνω τον εαυτό μου. Πρέπει να προστατεύσεις την ευτυχία που έχεις».

 

«Δεν φωνάζω πολύ, αλλά είναι ελαφρώς ψυχοφθόρο το να κάνεις κάτι σωματικό στο οποίο είσαι εκτεθειμένος μπροστά σε άλλους ανθρώπους».

 

«Νομίζω ότι με ελκύουν χαρακτήρες με πολυπλοκότητα ή που είναι υπό πίεση με κάποιο τρόπο και έχουν κάποια σύγκρουση σε εξέλιξη».

 

«Απλώς αποδεικνύεται ότι οι καλές ταινίες δεν χρειάζονται 100 εκατομμύρια δολάρια για να είναι καλές».

 

«Προσωπικά, είμαι υπέρμαχος των σύντομων αρραβώνων. Το μακρύ μερικές φορές σημαίνει ότι υπάρχει λόγος για αυτό. Δύο χρόνια αρραβωνιασμένοι και κανένας γάμος...θα στεναχωριόμουν».

 

«Ο γάμος είναι κάτι που πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά. Δεν ξέρω αν είμαι αυτή που θα δώσει συζυγικές συμβουλές, αλλά ο γάμος είναι σίγουρα ευκολότερος αν είσαι ανοιχτός, εμπιστεύεσαι και αγαπάς».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.